Кмет зарадва наш олимпийски медалист

Божидар Андреев допусна, че все пак има вероятност да продължи спортната си кариера

Кмет зарадва наш олимпийски медалист | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Париж Божидар Андреев бе награден от кмета на Сливен Стефан Радев с парична премия от 6000 лева. Щангистът и треньорът му - Пламен Братойчев, получиха юбилейни сребърни монети на Стария бряст.

На срещата в в сградата на общината присъства и председателят на Общинския съвет  Димитър Митев. "Един от най-успешните спортове за Сливен са щангите, четвърти олимпийски медалист имаме в лицето на Божидар Андреев. Радваме се, че се възражда това сливенски щангисти да се качват на олимпийския подиум", каза Радев.

Въпреки заявката на Божидар Андреев, че това ще бъде последно състезание в кариерата му, той допусна, че все пак има вероятност да продължи. На тежкоатлета му предстои почивка, сватба и меден месец, но след това ще учи, за да завърши средното си образование и да продължи в Националната спортна академия, където иска да получи треньорска диплома.

Треньорът му Пламен Братойчев посочи, че Андреев има какво още да даде за българския спорт. "Обезателно трябва да почине два месеца, да възстанови и след това вече се надявам да влязат новите категории. Нас, естествено, ни интересуват олимпийските. Аз се надявам тя да бъде 77 кг и смятам, че тогава ще имаме отново участник на олимпийски игри", завърши специалистът, предаде "Актуално".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай