Холанд разстреля Тотнъм, Ман Сити се доближи до титлата

Голово шоу в Северен Лондон

Холанд разстреля Тотнъм, Ман Сити се доближи до титлата | StandartNews.com

С два гола на Ерлинг Холанд и няколко спасявания на резервния вратар Щефан Ортега, Манчестър Сити се доближи до титлата, след като надви Тотнъм с 2:0 в Северен Лондон в отложен мач от Висшата лига. 

Гражданите определено не играха добре, но все пак стигнаха до скъпоценно попадене след паузата, но след това трябваше да треперят. 

Вратарят им Едерсон напусна двайсетина минути преди края след тежък удар, а влезлият от пейката Щефан Ортега направи серия добри спасявания, за да запази предимството, преди Холанд да гарантира триумфа от дузпа. 

Така преди последния кръг Сити има 88 точки, с 2 повече от Арсенал и победа над Уест Хям у дома ще му гарантира 4-ата поредна титла. Загубата на Шпорите ги остави 5-и с 63 точки и гарантира позицията на Астън Вила в четворката и в Шампионската лига, пише gol.bg. 

В състава на домакините имаше 3 промени от предишния мач, като Драгушин, Бентанкур и Хьойберг вместо Скип, Кулушевски и Бисума. Ван дер Вен пък действаше като ляв защитник. За Гражданите се завърна Уокър вместо Аке и това бе единствената разлика. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай