Хавиер Ибанес с първи думи за медала от Олимпиадата

Как се изказа боксьорът

Хавиер Ибанес с първи думи за медала от Олимпиадата | StandartNews.com

"Горд съм, че съм първият българин с медал от олимпиадата в Париж. Надявам се това да помогне на другите ни спортисти също да спечелят медали", заяви Хавиер Ибанес след като взе първото отличие за България в Париж.

ВИЖ ОЩЕ: Край на каръка! България с първи медал от олимпиадата в Париж

"Знам българския химн, но само какво се разправя в него. За красотата на България, за планините, за реката. Имам още малко време да го запея", с блеснали очи обясни Хавиер.

"След титлата от младежката олимпиада в Нанджин преди 10 години се отказах от бокса. България обаче ме прие като свой син. Отвори ми вратата и ми даде шансове да играя отново. Благодаря на президента Красимир Инински. Сънувах, че печеля този медал за България", обясни Хавиер.

"Обещах на да спечеля златен медал за България и продължавам крачка след крачка към финала", допълни той.

"Последните дни се концентрирах за тактиката за мача с японеца. Гледах му няколко мача. Видях, че играе много с краката. Концентрирах се да играя повече с темпо и да се опитам да го заграждам. За полуфиналния мач с киргизтанеца имам няколко дни да го разузная добре. Знам как играе той. Сега трябва да почивам, а от утре ще гледаме мачовете му", обясни натурализираният кубинец.

"Наблюдавахме най-вече играта на японеца с краката заедно с Вальо Поптолев и Александър Александров", заяви треньорът Жоел Арате. "Той бяха много, но не е стабилен там. И така направихме тактиката. Да не влиза с глава, да играе долу и на близка дистанция", допълни той. "Това е медал за всички спортисти, които тренират. Не само за Хавиер. За Рами, за Уилям Чолов, за всички, които не са тук. Защото този медал е на цялата федерация", допълни той. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ELENA90
преди 2 месеца

В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com

Откажи