Гришо отсече! Драматични думи за България

По един доста деликатен въпрос

Гришо отсече! Драматични думи за България | StandartNews.com

Световната ни звезда в тениса Григор Димитров даде интервю пред Би Ти Ви, в което засегна и един много деликатен въпрос.

Едни от най-унищожителните критики по адрес на Григор Димитров, които никога няма да излязат от „мода" у нас са свързани с обвиненията към него, че не е дал достатъчно на България, че не носи нищо на България, че не е никакъв българин, че не играе за България.

Отговорът на един от най-добрите тенисисти на планетата идва с тежки думи, които дано запомним за дълго:

„Цял живот играя за България, цял живот съм с български паспорт, цял живот имам знамето до мен, гербът на България е в ракетата ми. Всеки може да прави различни заключения."

„Ако всеки казва само добро за теб, ако някой твърди, че във всичко си перфектен, значи нещо не е наред. На мен ми харесва да ме критикуват. Навсякъде по света има завист, не само в България.

И когато се сблъскам с това, напоследък започвам да го имам като комплимент. Значи си направил нещо. И продължаваш да правиш нещо. И продължавам да правя нещо. Какъв по-голям кеф от това? Ако започна да се захващам за най-малките приказки по мой адрес, това означава да се принизя на това ниво, а в това не намирам никакъв смисъл."

Но това не те наранява? Не позволяваш?

„Не, не позволявам. Не позволявам."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай