Драматична победа за Лудогорец!

Гол в 87-ата минута

Драматична победа за Лудогорец! | StandartNews.com

Лудогорец постигна изключително ценна и драматична победа с 2:1 при гостуването на Карабах в Баку в първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Успехът на "орлите" дойде след късен гол на Кайо Видал, който отбеляза в 87-ата минута, а малко след това беше изгонен с червен картон.

Другото попадение за тима на Георги Дерменджиев на стадион "Тофик Бахрамов" вкара защитникът Диниш Алмейда в 56-ата минута. В 64-ата Жуниньо изравни, но в крайна сметка радостта бе за българския шампион. Така Лудогорец взе аванс срещу Карабах преди реванша в Разград - на 13 август (вторник) от 21:00 часа.

За "орлите" това беше мач №150 в европейските клубни турнири.

Припомняме, че Лудогорец се класира за третия квалификационен кръг, елиминирайки Динамо (Батуми) и Динамо (Минск). Карабах нямаше проблеми с Линкълн Ред Импс в предишния кръг. Азерите, за които преди време игра Симеон Славчев, спечелиха с общ резултат 7:0.

Ако отстрани Карабах, Лудогорец ще се класира за плейофа за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. При успех над азерите "орлите" ще срещнат стария си познайник Динамо (Загреб). При загуба следва плейоф в Лига Европа срещу Петрокуб (Молдова) или Ню Сейнтс (Уелс).

В трети пореден двубой Лудогорец започна без титулярния си вратар Серджио Падт. Георги Дерменджиев заложи на Хендрик Бонман, който блесна с редица спасявания. 

Сред титулярите на българския шампион имаше известни промени спрямо предишните двубои в Европа. Кайо Видал и Сон стартираха вместо Рик Джонатан и Аслак Фон Витри.

Бившият футболист на Черно море Леандро Андраде започна от първата минута за Карабах.

Азерите доминираха в началните минути. Първата по-сериозна опасност пред вратата на Лудогорец беше в 7-ата минута. Абдела Зубир напредна по лявото крило и центрира остро към Жуниньо, който опита да засече, но Оливие Вердон се намеси решително. Марко Вешович проби и стреля границата на наказателното поле в 9-ата минута, топката прелетя над напречната греда на вратата на Хендрик Бонман.

В 15-ата бившият футболист на Черно море Леандро Андраде финтира Антон Недялков и отправи удар, за щастие на "орлите" в аут. 

В 18-ата минута беше отменен гол на Карабах. Марко Янкович опита да изведе Бахлул Мустафазаде зад гърба на Диниш Алмейда, бранителят на домакините отправи удар и се разписа. Попадението обаче не бе зачетено заради засада на Мустафазаде.

Лудогорец удържа домакинския натиск, който се засили още повече в заключителните минути на първата част, но гол не падна и почивката дойде при 0:0.

"Орлите" започнаха силно второто полувреме. Лудогорец стигна до първия си удар само 40 секунди след подновяването на игровите действия. Кайо Видал се понесе по дясното крило и подаде на Текпетей, чийто удар премина над напречната греда. Малко след това Жуниньо навлезе в наказателното поле на Лудогорец и стреля към долния ляв ъгъл на вратата, но Бонман отрази. 

В 49-ата Абдела Зубир отправи опасен удар, Диниш Алмейда застана в последния момент на пътя на топката. След центрирането от произлезлия ъглов удар, Турал Байрамов засече с глава, но в тялото на Антон Недялков.

Лудогорец пропусна златна възможност да излезе напред в резултата в 54-ата минута. Сон центрира на втора греда към Кайо Видал, който засече с глава право в напречната греда. Топката се озова право на десния крак на връхлитащия Текпетей, който обаче не успя да се разпише в опразнената врата.

В 56-ата Лудогорец поведе в резултата. "Орлите" получиха правото да изпълнят статично положение вдясно по нападението, Сон центрира към далечната греда, където Диниш Алмейда бе непотрит. Централният защитник засече с глава и изпрати топката във вратата на Фабиан Бунтич - 0:1.

Maлко след това звездата на Лудогорец Бърнард Текпетей получи контузия и се наложи да бъде изнесен от терена на носилка.

Домакините успяха да изравнят в 65-ата минута. Ясин Бензиа се извиси над всички в наказателното поле на Лудогорец и засече с глава, Бонман отрази. Последва обаче добавка на Жуниньо, който се разписа за 1:1.

Кайо Видал отправи опасен удар в 76-ата минута, но не успя да намери очертания ѝ. След центриране от корнер за Карабах в 78-ата минута Бонман увисна, а Кевин Медина пропусна да се разпише с глава.

В 86-ата Квадво Дуа пропусна да се разпише. Нападателят на "орлите" излезе очи в очи срещу Фабиан Бунтич, но вратарят на Карабах спаси. Топката достигна до Сон, който залъга бранител, след което центрира на втора греда, където Кайо Видал засече с глава топката във вратата и Лудогорец отново поведе. 

В 89-ата Кайо Видал влезе в грубо в краката на Кевин Медина, за което получи втори жълт и респективно червен картон. Така Лудогорец бе принуден да завърши срещата с човек по-малко. Избраниците на Дерменджиев обаче удържаха натиска на Карабах, а и Бонман спаси няколко опасности, за да ликуват "орлите" с победата с 2:1 в Баку.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай