Добри новини за Левски

Важни играчи отново са на разположение

Добри новини за Левски | StandartNews.com

Халфовете на Левски Карлос Охене и Асен Митков отново са на разположение на треньора Станислав Генчев. Двамата стартираха наравно с тима подготовката за домакинството на Арда в неделя и на 90% ще влязат в групата за мача. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ ще стартира в 18:45 часа.

31-годишният ганаец бе в групата на тима за мача със Славия (1:0) и изгледа двубоя на „Овча купел“ от пейката, като не се наложи да се появява на терена, а на позицията му действаше капитанът Цунами. Травмата му се усложни по време на двубоя с ЦСКА 1948 (4:2) в предишния кръг и Станислав Генчев трябваше принудително да го замени на почивката, а на негово място се появи Клемент Икенна.

Охене трябва да се подложи на операция, за да бъде напълно излекувана контузията в коляното му, но все още не е ясно дали тя ще се осъществи скоро, или ще се изчака паузата през зимата. До края на седмицата треньорът ще преценява да бъде ли дадено игрово време на ганаеца, или той отново ще бъде съхранен. След мача с Арда на Левски му предстои трудно гостуване на Ботев Пловдив преди паузата в шампионата.

Младежкият национал е измъчван от контузии от началото на сезона, като бе на терена в едва три от деветте двубоя на сините от началото на сезона. Митков влезе от резервната скамейка при победите над Локо София (6:1) и Крумовград (3:0), както и при загубата от Лудогорец (0:1), а срещу Хебър не влезе в игра. С възстановяването си 19-годишният футболист дава допълнителна опция пред Станислав Генчев в халфовата линия. Митков може да действа както в ролята на плеймейкър, така и пред защитата, пише gol.bg

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай