Ботев Пд на крачка от сензацията в Атина!

Със сигурност ще има вълнуващ реванш

Ботев Пд на крачка от сензацията в Атина! | StandartNews.com

Отлично представяне и на третия български тим тази вечер в Европа.

Панатинайкос победи с 2:1 Ботев Пловдив в първи мач от от втория квалификационен кръг на Лига Европа, игран в Атина.

Домакините бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до успеха, който можеше да е и по-убедителен, но изпуснаха своите шансове, докато пловдивчани се възползваха максимално и запазиха добри шансове за класиране напред.

Головете за ПАО вкараха Александър Йеремейеф още в 8-ата минута и Анастасиос Бакасетас. Той беше точен от дузпа в края на първото полувреме.

"Жълто-черните" обаче не се предадоха и стигнаха до скъпоценното попадение в 70-ата минута, което дава големи шансове за реванша в Пловдив след седмица. Точен за нашия отбор беше появилият се като резерва Ален Корошец.

В края ВАР отмени дузпа за Ботев Пловдив, а през първото полувреме гостите също имаха претенции за 11-метров наказателен удар, които не бяха уважени.

Победителят от двойката ще срещне  нидерландския гранд Аякс или сръбския Войводина. Отпадналият отбор отива в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Там Панатинайкос или Ботев ще играе срещу победителя от двубоя Зрински Мостар (Босна и Херцеговина) - НК Браво (Словения).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай