Битка, подкрепа и две нули на Вечното дерби

ЦСКА и Левски на практика играха за Лудогорец

Битка, подкрепа и две нули на Вечното дерби | StandartNews.com

В мач с нерви, единоборства, напрежение, червени картони и не много футбол Левски и ЦСКА оставиха двете нули в поредното издание на Вечното дерби. Така и двата отбора загубиха точки, което няма как да не радва шампиона Лудогорец.

Сините не успяха да реализират точка, но получиха нещо много по-важно - подкрепата на феновете, които направиха уникално шествие, викаха за отбора си през цялото време и дадоха поредно доказателство, че Левски ще го има.

Виж още: Шеф на Левски се включи в шествието 

Рекорд: Очаква се рекордна посещаемост за века на дербито 

Много битка и здрави единоборства. бе най-характерното през първата част на дербито. Като цяло играта бе равностойна.

Мачът започна със страхотна атмосфера по трибуните, а първата възможност беше пред Ейолфсон, който стреля слабо с глава при центриране от корнер в 4-ата минута. При следващата атака Евандро стреля, последва рикошет, а Джеси не успя да се разпише и топката излезе в корнер.

След неговото изпълнение Райнов и Евандро се сблъскаха лошо и трябваше лекарските екипи да влизат на терена. Халфът на "сините" пострада тежкои бе заменен в 9-ата минута от Симеон Славчев който дебютира за Левски. Райнов, чийто нос беше счупен, бе откара с линейка в болница.

Виж още: Райнов е в болницата със счупен нос

В 26-ата минута Славчев стреля над гредата след добра атака и надъха феновете.

В 32-ата минута "червените" с основание поискаха дузпа, но такава не бе отсъдена за Кабаков. Крайният бранител Мазику центрира, а топката рикошира в ръката на Миланов.

Виж още: ЦСКА поиска дузпа, положението бе спорно

Три минути след това гол на Соу бе отменен поради засада, нападателят също така пое топката с ръка.

Паулиньо пропусна отлична възможност в 43-ата минута, когато след бърза контраатака стреля над горната греда от 10 метра.

Второто полувреме започна по изключително интересен начин. Евандро можеше да се превърне в големия герой за ЦСКА, след като реши да заложи на нестандартното.

Виж още: Хореографията на ЦСКА се заигра с Божков

Гредата обаче спаси тима на Левски.Натискът на ЦСКА се увеличаваше и "червените" като по чудо не успяха да подчинят съперника в 49-ата. Този път пропускът бе на Белтраме, чийто удар бе спасен от Миятович.

След това ЦСКА за трети път се размина с гола, като Славчев изби чудесен шут на Соу. После сините поеха въздух и на свой ред създадоха някои положения пред вратата на съперника си.-

Дойде време за отлична реакция и на вратаря на ЦСКА Бусато, отразилр удар от фаул на Живко Миланов. 

Левски си усложни нещата -  в 74-ата минута "сините" останаха с човек по-малко. Нуно Рейш влезе безумно в краката на Брадли Мазику, а провинението му веднага бе санкционирано от съдията Кабаков.

Въпреки това "сините" успяха да удържат съперника до края на срещата, като на таблото си останаха двете нули.

Левски е втори, на 4 точки от Лудогорец и мач повече. ЦСКА остава четвърти, на точка от третия Локомотив Пловдив..

   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай