9 българи влизат в битки на Олимпиадата в Париж днес

Днес започва и боксовото участие на България

9 българи влизат в битки на Олимпиадата в Париж днес | StandartNews.com

След снощното официално откриване на Олимпийските игри в Париж днес е време за същинската част от този спортен форум и раздването на първите комплекти медали.

Медали в общо 14 дисциплини ще имат своите притежатели днес, като също така ще видим и солидно българско участие с общо 9 наши представители, съобщава Дир.бг.

Акцентът е именно родното участие, което стартира малко след 10 часа в гребането, а първият наш представител в Париж ще бъде Кристиан Василев.

Сериите на скиф започват в 10:00 българско време, а Василев е в последната шеста серия. Той ще гребе с общо петима състезатели, като целта е място в топ 3, което ще осигури на българина продължаване към четвъртфиналите.

В 11:12 започват и сериите на скиф при жените, където нашата представителка Десислава Ангелова е в петата серия и регламентът отново е същият - място в топ 3 гарантира четвъртифнал.

В 11:30 е квалификацията на Кирил Киров на 10 метра въздушен пистолет, а от 13:30 е квалификацията в същата дисциплина при жените, където наша представителка е сребърната медалистка от Токио - Антоанета Костадинова.

От 12 часа пък започват квалификациите за финала в многобоя в спортната гимнастика, където наш представител е Кевин Пенев.

От 12 часа също така са сериите на 400 метра свободен стил в плуването, където представител на България ще е Петър Мицин. Надеждите са, че вечерта в 21:42 минути ще видим нашия плувец във финала на тази дисциплина.

От 16 часа започва и надпреварата на двойки в бадминтона, където сестри Стоеви ще се изправят срещу сестрите Юенг от Хонгконг в първия мач от Група "В" на надпреварата.

Днес започва и боксовото участие на България, като в категория до 63,5 килограма при мъжете, Радослав Росенов ще се изправи с бронзовия медалист от Световното Бакходур Усмонов от Таджикистан, като мачът им е от 19:06 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
AlfaXXX
преди 1 месец

Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman

Откажи