20 юни на Европейското по футбол: Сблъсък на титани!

Срещат се отбори, които вече са се сражавали на финали за титлата на Европа

20 юни на Европейското по футбол: Сблъсък на титани! | StandartNews.com

Три големи мача ще се изиграят днес като част от програмата на Европейското първенство по футбол в Германия, а на сцената ще видим три от сериозните фаворити за титлата. И едно южно дерби, което носи шампионски блясък. И още по-впечатляващо - ще гледаме повторение на двата полуфинала от Евро 2020 в един ден, отбелязва Дир.бг.

Програмата:

16:00 часа - Словения-Сърбия (Мюнхен, група С) - БНТ 1, БНТ 3

19:00 часа - Дания-Англия (Франкфурт, група С) - Диема, Диема спорт 3

22:00 часа - Испания-Италия (Гелзенкирхен, група В) - NOVA, Диема, Диема спорт 3.

16 ч., Словения-Сърбия

Нямаше нищо изненадващо, че сърбите паднаха от Англия, но пък показаха здрава игра и дори можеха спокойно да вземат точка от срещата. Проблемът е, че проблеснаха искри след края - селекционерът Драган Стойкович и капитанът Душан Тадич открито не бяха съгласни един с друг по въпроса кой е трябвало да играе и други такива детайли. Типично, като за сръбския лагер на голямо първенство.

От словенците съвсем нищо не се очакваше в тази изключително трудна група С, но ето, че след 1:1 с Дания те гледат на днешния мач като огромна възможност. Казано иначе - победят ли днес, със сигурност се класират. С четири точки това изглежда неизбежно.

При тях отборният дух е много важен, тактически изглеждаха чудесно срещу датчаните, а и имат на върха на атаката един от най-добрите млади нападатели в Европа. Бенямин Шешко счупи гредата срещу Дания, но днес може да има повече късмет.

19 ч., Дания-Англия

Очакваше се това да е сблъсък на отбори с по три точки след първите мачове, но на това първенство нищо не е точно както се очаква.

"Динамитът" така и не избухна срещу Словения въпреки ранния гол на Ериксен, а накрая мачът можеше и да бъде загубен. И това 1:1 днес задължава датчаните да търсят не просто точка, а победа.

Защото този отбор иска всячески да избегне провала от Катар 2022 на световното, а да повтори страхотното си представяне от миналото европейско. Тогава на полуфинал ги спря... точно Англия.

Една спорна дузпа за падане на Рахийм Стърлинг още не е забравена от датчаните, които са с почти същия състав, който игра в онзи ден на "Уембли" през лятото на 2021-ва.

По традиция този съперник не е от най-удобните на "трите лъва" и често ги затруднява в преките двубои.

Англия обаче е на европейското с едничка цел. Да го спечели.

Дали това ще мине през мачове като този със Сърбия онзи ден (1:0 и скука), дали ще има някой разгромен, както се случи с Украйна на миналото европейско (4:0 в четвъртфинал) и Тунис на световното (6:2), но този отбор с Белингам и Хари Кейн е тръгнал на дълъг път.

И ще иска да е първи в групата, а това минава през победа днес.

22 ч., Испания-Италия

Е, това е естетическият десерт на деня. Какъв мач само!

Исторически, това е страхотен сблъсък на два отбора с общо пет звезди на шампиони на континента. Актуалният Италия срещу испанците, които спечелиха турнира през 2012-а и 2008-ма. Тоест - три от последните четири титли са в техните витрини. А на миналото първенство италианците биха испанците с дузпи на полуфинала.

В момента имаме два отбора, които изглеждат много различно спрямо имиджа им от последните години и големи форуми.

Испания на Де ла Фуенте е неузнаваемо директна, млада и свежа. 16-годишния Ямал събра очите на всички с играта си като титуляр срещу хърватите, а халфовата линия от Родри, Руис и Педри може и да претендира за №1 на първенството.

Насреща е новата Италия на Спалети, която показа много енергия и характер срещу Албания, след като изостана в 23-ата секунда. Този отбор не е слаган в сметките като топ фаворит, но е глупаво да бъде подценяван.

Съперниците са с по 3 точки, победителят днес вероятно ще си гарантира първото място в групата. А това не е маловажно.

"Дошли сме да играем седем мача", каза капитанът му Донарума. Ясно - това са всичките с финала...

Тази вечер в Гелзенкирхен Италия ще срещне за първи път на турнира отбор, който е наистина от "каймака" на групата на фаворитите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай