Зловеща измама с градския транспорт в София! Властите алармират

ЦГМ съветват хората да подават сигнали към МВР, ако забележат или станат жертва на подобен вид измама

Зловеща измама с градския транспорт в София! Властите алармират | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Измамници измислиха нова схема с картите за градския транспорт в София. Страница във Фейсбук предлага пътуване за шест месеца само срещу две евро, съобщава бТВ.

„За съжаление през последния един месец нашият пиар екип засича за втори път страница във Фейсбук, която предлага измамна схема. Нашите тарифи са ясно регламентирани и описани в сайта ни“, обясни Владимир Лазаров от Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Той посъветва хората, ако попаднат на такава информация, да я проверят през официалните страници на ЦГМ във Фейсбук и Инстаграм, както и да прочетат написаното в сайт на дружеството (www.sofiatraffic.bg/bg).

„Цена от две евро е невъзможна и ние не бихме могли да си позволим такива промоционални стойности“, категоричен е Владимир Лазаров.

От думите му става ясно още, че в ЦГМ нямат информация за подведени по този начин граждани. Той обаче посъветва хората да подават сигнали към МВР, ако забележат или станат жертва на подобен вид измама.

„Най-атрактивната цена, която ние предлагаме, е 365 лева. Това е годишната карта за пътуване с градски транспорт в София. Сумата е средно 1 лев на ден. Персонализираната карта за един месец е 50 лева, а неперсонализираната за същия период - 70 лева“, обясни Владимир Лазаров.

Той посочи, че карти за градската мрежа могат да се купят от общо 52 пункта в цялата столица, както и през е-портала на ЦГМ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай