Жесток ад в Пловдив! Хора изпукват от жега

Констатираме проблеми и налагаме санкции, казват от общината

Жесток ад в Пловдив! Хора изпукват от жега | StandartNews.com

Убийствена жега се настани в автобусите на градския транспорт в Пловдив. Нова телевизия цитира своя зрителка, която разказва, че е заснела истински рекорд – 48,2 градуса. Толкова е показал термометърът в автобуса по линия номер 93, в който е пътувала.

Миналата седмица кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че общината е на ръба да прекрати договора с някои фирми-превозвачи, които обслужват градските линии.

„Сигналите на гражданите стигат до общината. Проверки има, само за онзи ден са повече от сто. Констатираме проблеми и налагаме санкции. Има определена процедура, чрез която ще удържим санкциите от общинските компенсации, които дължим на превозвачите”, коментира заместник-кметът по транспортната политика на Община Пловдив Савина Петкова.

По нейни думи от проверените автобуси малко над 30 фабрично нямат климатизация, като това е задължително  условие за градския транспорт.

„През изминалата година са взети около 30 хиляди лева във вида на санкции от превозвачите, поради липса на климатизация в градския транспорт”, обясни още Петкова.

Тя посочи, че гражданите подават сигнали и за междуградските автобуси. „Пловдив има сериозен проблем, поради факта, че няма общински превозвач. Изцяло изпълнители на услугата, са частни изпълнители. Когато са сключвани договорите по съответната обществена поръчка, ние сме поискали да има климатици в автобусите, като към онзи момент, са отговаряли на условията”, заяви Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
никол
преди 3 месеца

Според вас ,нормално ли е в 21 век за европейската държава ,която се водим,във вторият по големина и население град в България да няма адекватен градски транспорт,да се придвижиш от точка А до точка Б?! Може ли след 19 вечерта рейсове едвам-едвам да има, неспазени разписания,груби и изнервени шофьори,мръсотия,боклуци , липса на климатици и общо взето пълна Индия!! В западноевропейските държави градският транспорт е основният начин да се придвижваш свободно и достъпно, а тук можеш да си пукнеш от жега ,студ или вятър докато чакаш скапания рейс,където не стига че е препълнен ,а и пропуска спирки посред бял ден! Срамота! Нещастници!!!

Откажи