Този уикенд в София: Фермерският пазар на Lidl ни среща с дървени изделия за кухнята от Банско

Те са изработени изцяло на ръка

Този уикенд в София: Фермерският пазар на Lidl ни среща с дървени изделия за кухнята от Банско | StandartNews.com

Задава се десетият за тази година фермерски пазар на Lidl - традиционното място, където малки производители, хора на изкуството и ценители на родното се събират на едно място. След успешния летен тур през морските градове по Черноморието, фермерският пазар на Lidl се завръща отново в столицата. От 13 до 15 септември на паркинга на веригата на ул. „Тодор Каблешков“ No 28 посетителите ще имат възможност да открият редица родни производители и техните бутикови предложения, създадени с много любов и труд.

Един от тези производители е и Иван Ковачев, който в своята китна фабрика в Банско създава уникални по рода си дървени прибори и посуди за кухнята. Той е редовен участник на фермерските пазари на Lidl, като на тях той предлага на всички посетители своите ръчно произведени дървени изделия като дъски за рязане, бъркалки, купички, хаванчета и други.

„Благодарение на фермерските пазари на Lidl имам възможността да се докосна до крайния клиент. Изживяването е доста интересно, защото досега винаги съм работил с различни търговци, които основно купуват стоката ми на едро директно от фабриката”, споделя Иван.

Той е наследил страстта си към дървообработката и създаването на изделия от този материал от баща си, като още от дете е получил възможността да бъде записан на кръжок по дърворезба. Точно там той се влюбва в този занаят и до ден днешен не е работил нищо друго.

„Всички изделия, които предлагам са изработени изцяло на ръка. Във фабриката заедно с мен работят още двама майстори, като се опитваме максимално да използваме цялата дървесина от всяко дърво, с което работим. Основният ни дървен материал го добиваме изцяло от България, като по-екзотичните ни изработки се правят от маслина, която идва от Гърция”, допълва Иван. 

Освен с Иван Ковачев десетият фермерски пазар на Lidl ще срещне посетителите и с още 16 различни участници. Сред тях са производители на пчелни продукти, рибен колаген, билкови тинктури, фермерски плодове и зеленчуци и други. Ръчно правени подаръци, подходящи за старта на новата учебна година, както и аксесоари с кауза ще покажат от сдружение „Възможности без граници” и „Фабрика за идеи”.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай