Напрежението расте. Ще има ли винетки за околовръстното в София?

За пътищата в Столична община не се дължат винетки, категорични са представителите на София

Напрежението расте. Ще има ли винетки за околовръстното в София? | StandartNews.com

От Агенция пътна инфраструктура предупреждават, че може да се наложи въвеждането на винетки по околовръстния път на София. Това решение може да бъде взето от пътната агенция, след като Столична община не подписва споразумение за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на София. Допълнително с това столична община е задлъжняла със стотици хиляди лева, посочват още от АПИ.

"АПИ не желае да се конфронтира със Столичната община. АПИ иска да работи за гражданите и да реши всички проблеми за софиянци. За да се решат всички проблеми АПИ е помолила СО да подпише две допълнително споразумения", съобщи пред БНТ инж. Йордан Вълчев - председател на управителния съвет на АПИ.

Едното вече е подписано, уточни той. Но от агенцията искат да се подпише и реципрочно споразумение от Столичната община. Вълчев не можа да отговори на въпроса с какви аргументи от общината не подписват това споразумение. Отговорът, който получават обаче е, че във връзка с ремонта на моста и нарушението на споразумението, с което от АПИ искат да оправят моста, те не могат да подпишат това споразумение. От АПИ изразиха надежда да не се стига до мярката "винетки" и обещаха да работят конструктивно.

От Столична община контрираха, че на всички трябва да е ясно, че за пътищата в Столична община не се дължат винетки и това е записано в решение 127 от 2020 година на МС. Иван Василев - и.ф. заместник-кмета по "Обществено строителство" към СО попита инж. Йордан Вълчев дали има такова подписано споразумение за 2023 година.

"И знаете ли какъв е въпросът? Защо в началото на предизборна кампания се всява страх в хората, че трябва да плащат винетки. Не. Не трябва да се плащат винетки в София. Решението на МС е ясно", обяви той.

Василев уточни, че АПИ еднолично не може да въведе такова решение. От СО изразиха надежда, че ако разговорите вървят конструктивно скоро ще има решение на проблемите на софиянци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Чочо
преди 7 часа

На Свинетка свинщините продължават.

Откажи
Omar
преди 3 часа

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи