Фланелката на Стоичков от Световното първенство през 1994 г. „гостува“ във Варна

В хипермаркета на Kaufland - Трошево могат да бъдат видени някои от най-значимите вещи на родната футболна легенда

Фланелката на Стоичков от Световното първенство през 1994 г. „гостува“ във Варна | StandartNews.com

Специално обособена изложба „Капсула на славата“ с емблематични вещи и снимки на легендата на българския футбол Христо Стоичков пристигна във Варна. Атрактивната инсталация се намира в хипермаркета на Kaufland – Трошево на адрес ул. “Христо Смирненски“ 2 и ще бъде разположена там до средата на август. В нея са изложени някои от най-значимите вещи на Камата, сред които и фланелката му от Световното първенство през 1994 г. Тази година се навършват 30 години от най-значимия футболен успех на националния отбор на България, а легендарната фланелка с номер 8 е ценна за цели поколения до ден днешен. Неговата „осмица“ от мача срещу Аржентина е притежание на покойния Диего Марадона, който я поискал от Стоичков след загубата на неговия отбор в четвъртфиналния мач.

Обиколката на „мини музея“ на носителя на Златна топка ще продължи през цялата година в различни градове на страната. Сред знаковите предмети в нея са още негови бутонки, както и оригинално копие на най-голямото отличие във футбола - трофея „Златна топка“. Това е най-престижната индивидуална награда във футбола, с която легендата на българския футбол триумфира на 19 декември 1994 год. на церемония в Париж. И до днес Христо Стоичков е единственият българин, носител на „Златната топка“ в най-популярния спорт на планетата. Легендата

Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков на Kaufland България за нейните клиенти и фенове на спорта.

Всички посетители и гости на София имат възможност да посетят Зала на славата „Христо Стоичков" на ул. „Сребърна“ 2, за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол. В нея ще бъде изложена и фланелка с автографи на състезателите от новия европейски шампион - Испания. Преди финала на Европейското първенство в Германия той получи специална фланелка с подписите на играчите от новия футболен шампион на Европа – Испания. Стоичков, който постигна най-големите си успехи именно в Испания, благодари за жеста и честити успеха на отбора в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай