Burgas Jam стартира тази вечер

Специални гости на изданието са музикантите от ФСБ

Burgas Jam стартира тази вечер | StandartNews.com

Жители и гости на Бургас ще имат възможност тази вечер да присъстват на едно от най-новите музикални събития у нас - Burgas Jam. Стартът на третото издание на феста е в 19 часа в свободната зона на пристанище Бургас, съобщава БНР.

Специални гости на третото издание на феста са музикантите от ФСБ. Концертът им ще отбележи 40-годишнината от създаването на групата, заявява един от основателите Румен Бояджиев. „Тази програма, която ние сме подготвили за 40 години ФСБ на сцена, тя включва и нови, и стари неща. Много е интересна. Вълнуващо преживяване, музикантско е това“.

Преди ФСБ публиката ще чуе изпълнението и на световния посланик на фламенкото Луиз Гало и неговата група „Лодка минос де ла китара“. „Ние идваме с нашият проект „Пътища на китара“ и ще изсвирим няколко различни парчета, няколко наши композиции, както и такива от световно популярни музиканти като Пако де Лусия“.

Китарата във всичките ѝ стилове ще покажат още няколко талантливи бургаски китаристи, допълва директорът на феста Светослав Михайлов.

И тази година Burgas Jam ще спази традицията в изсвирването на финалното парче да участват най голям брой китаристи. Всеки, който носи със себе си този музикален инструмент ще влезе във фестивалната зона без билет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай