Завист! Две велики БГ певици не могат да се гледат

Враждата е от години и е уморителна

Завист! Две велики БГ певици не могат да се гледат | StandartNews.com

Суетността в изкуството не подминава никого, а това важи и за най-големите.

"Янка Рупкина да си гледа работата! Тази вражда не може да продължава повече и не искам на тези години да се разправям с проблеми. Мислех, че за толкова време сме се помирили, но явно не е така.“

Това сподели великата Валя Балканска по повод неразбирателството межди нея и гласовитата Янка Рупкина. Свадата започва преди много години, когато изпращат в Космоса песента на Балканска "Излел е Дельо Хайдутин“, но тази новина не се харесва на Рупкина. 

Според Янка Рупкина колежката й е имала късмета, тъй като e била партиен член.

"3aщo точно тази песен e изпратена Космоса, a не моята "Калиманко Денко мри хубава“, пита все още Рупкина.

След като спорът между двете певици започва, обществените мнения в страната се разделят на две. Едната половина подкрепя Балканска, a според други изпълнителката на "Калиманко Денко мри хубава“ има по-хубав глас.

"Когато песента ми беше изпратена в небето, аз не го знаех това. Не съм искала да o6идя никого. Ако песента на Янка Рупкина беше полетяла, аз щях да се радвам много за нея. Докато тя се отнася много злобно към моето име.“

Изпълнителката разказа за това как се е докоснала до "Излел е Дельо хайдутин“. По думите й е научила песента от Надежда Хвойнева и лично я моли да я пее по сцените. Хвойнева няма против и така Балканска започва да я изпълнява, а гласът й става разпознаваем, тъй като докосва всички със своя тембър.

През 1977 г. "Излел е Дельо хайдутин“ е включена в Златната плоча на "Вояджър“ и e изпратена с американските космически апарати "Вояджър 1“ и "Вояджър 2“ като послание от 3емята до далечния Космос и непознати цивилизации.

През 1972 r. комитетът за избор на звуковата програма "За бъдни времена и същества" се обръща с молба да отстъпят правата върху техния запис на Валя Балканска. Големият астроном Карл Сейгън, който участва в програмата "Вояджър“, се спира на тях, окато търси музика от всички части на планетата. Помолен e от HACA да направи записи, в случай че има извънземни, за да им даде представа за това какво има на планетата Земя.

"Излел е Дельо хайдутин“ е избрана за Златния диск между 250 000 песни, припомня HotArena.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
град Козлодуй
преди 2 дни

Срамота известни и си завиждате един живот живеем😍😍😍😍😍😍😍

Откажи