Той си вдигна ръцете и милиони жени паднаха в краката му (СНИМКИ)

Нептунът на Париж е новият секссимвол на Олимпиадата

Той си вдигна ръцете и милиони жени паднаха в краката му (СНИМКИ) | StandartNews.com

Той си вдигна ръцете и милиони жени паднаха в краката му. Небрежно повдигналата се тениска на Томас Чекон разкри коремни мускули, за които вече целият свят говори. Тай-вече дамската му половина.

23-годишният италианец се превърна в една от сензациите на Олимпиадата в Париж. Той спечели златния медал на 100 м гръб и помогна на щафетата (4Х100 м свободен стил) да завоюва бронза в басейна във френската столица.Но не е само това!

Томас покори сърцата на милиони фенки.

Сини очи, небрежен премрежен поглед, висок близо 200 см, добре сложен и... коремни мускули!

По време на награждаването на щафетата Томас вдигна ръце победоносно, а горнището му разкри перфектното му тяло. "Томас Чекон е най-хубавото нещо, което се е случвало на олимпийски игри", "По принцип не гледам Игрите заради красотата на мъжете и жените, но тогава се появи Томас Чекон", са само част от коментарите.

А най-точният е: "Когато Томас си вдигна ръцете при награждаването, последните ми 2 живи яйцеклетки изведнъж се събудиха, облякоха си хубавите дрехи и започнаха да готвят спагети".

За новият секс символ на олимпийските игри, когото вече наричат Нептунът на Париж,  това е второ участие на най-важния спортен форум. През 2021 г. в Токио той спечели два медала с щафетата на Италия - сребро на 4Х100 м свободен стил и бронз на 4Х100 м съчетано плуване.

Той е 3-кратен световен шампион в голям басейн и 4 пъти е печелил европейската титла. Освен това е световен рекордьор в коронната си дисциплина 100 м гръб. Чекон преплува дистанцията за невероятните 51,60 секунди през 2022 г. на световното първенство в Будапеща.

Роден през 2001 г. в Тиене, Виченца, той е син на атлети. Към плуването го насочва чичо му, въпреки че сам Томас е от спортно семейство. Баща му е петобоец, а майка му шампионка по ролкови кънки. Като дете Томас е играл тенис и е се отличавал, освен в гръбния стил, в свободния стил и бътерфлай.

В интервю за RAI след спечелването на златото, Чекон каза, че не може да бъде по-щастлив.

Това е била неговата мечта от 15-годишна възраст да спечели на Олимпиадата, каза той. "Спокойно, едно по едно," му отговорил треньорът му тогава. Това е, каза той, нещо различно от световните първенства, на Олимпиадата, която е на всеки четири години, "ако направиш една грешка, губиш всичко."

Кариерата му в плуването започва през 2016 г., когато е първо повикан от италианския национален младежки отбор за Евро юношески. Две години по-късно, на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, печели първите си международни медали.

През 2020 г. подобри италианския рекорд в 100 м гръб. Следващата година, на Олимпийските игри в Токио, успя да спечели сребро (4×100 свободен стил) и бронз (мъжка 4×100 смесена щафета).

Продължи да печели медали на Световното първенство през 2022 г. в Будапеща, където постави нов световен рекорд в 100 м гръб и национален рекорд в 50 м гръб и 50 м бътерфлай, с четири злата и две сребра на Европейските първенства в Рим, както и три на Световното първенство в Фукуока (едно злато и две сребра).

Сега, с олимпийски медал в своята колекция, Чекон е изпълнил мечтата си. На 23 години, той може да очаква много години на успехи в басейна, но също така и в социалните медии.

 

    

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай