Падна тайната как да разберете, че комуникирате с манипулативен гений

Три прости признака

Падна тайната как да разберете, че комуникирате с манипулативен гений | StandartNews.com

Разпознаването на умелия манипулатор не е никак лесно - такива хора често изглеждат мили, добри и грижовни. Ако обаче анализирате поведението им, тогава всичко ще си дойде на мястото.

Манипулаторите са хора, които използват другите единствено, за да задоволят своите цели и да обслужват личните си интереси. Те не се интересуват от вашите чувства, емоции и добро отношение.

Първоначално човек може да мисли, че манипулаторът е учтив, грижовен и мил. Искате да се свържете с него, да споделите тайни и да прекарате колкото се може повече време заедно. Но скоро започвате да се чувствате празни - чувствате, че нямате никакви сили, настроението ви се влошава и започвате да се чувствате виновни. Манипулаторът прави всичко, за да постигне максимална полза от жертвата си, така че трябва да избягате от такива хора възможно най-бързо.

Важно е да можете да разпознаете навреме, че сте манипулирани – така ще запазите психическото си здраве и няма да хабите енергията си. Ето някои знаци, за които да внимавате.

Той винаги отгатва вашите реакции

Манипулаторите имат отлична интуиция, те са много проницателни и изглежда винаги знаят каква ще бъде следващата ви стъпка. Благодарение на тези качества, тези хора бързо печелят доверие, разпознават слабостите на жертвата и след това започват да я използват за свои цели.

Ето защо, ако чувствате, че ви четат като отворена книга и към това се добавят чувства на страх и вина, знайте, че си имате работа с майстор манипулатор.

Често сменя средата си

Такива хора имам много познати, често си сменят кръга от приятели и работа. Първоначално може да изглежда, че това е добро качество, защото човекът е общителен и мил.

В действителност обаче манипулаторът е принуден постоянно да търси нови познати, защото рано или късно жертвата става безполезна. В личния си живот, между другото, те също нямат стабилност: всички връзки завършват с трудна раздяла, докато манипулаторът намира нов партньор доста бързо. Следователно, ако пред вас е човек, с когото винаги се случва нещо негативно - уволнения, раздяла, раздели с  приятели, а в същото време той се оплаква, че е обиден и предаден, тогава определено трябва да помислите.

Той никога не променя стратегиите си

Манипулаторът разбира точно как да се държи с нова жертва. С един човек той може да бъде мил, грижовен и добър, но с друг може да бъде студен и егоистичен. Без значение как се опитвате да го накарате да се държи различно, нищо няма да се получи: манипулаторът вече е избрал определена тактика и стриктно ще я следва.

Майсторите на манипулацията обикновено усъвършенстват уменията си дълго време. И докато човекът не му даде това, от което се нуждае, манипулаторът няма да го остави на мира - ще оказва натиск върху слабите места отново и отново.

Как иначе да разпознаете манипулатора?

Такива хора имат определени фрази в арсенала си, благодарение на тях забравяте за личните си граници.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай