Открийте новия начин да се релаксира по света!

Времената на това да пътуваме и да се приберем след това вкъщи изтощени са отминали

Открийте новия начин да се релаксира по света! | StandartNews.com

Последните световни тенденции сочат, че именно сънят се превръща в основна цел на пътуванията. Какво ще рече това? Когато пристигнем в мечтаната за почивка дестинация след дълъг път, едва ли има по-приятно нещо от това да се отпуснем в леглото за отпочиващ сън.

Така, "сънният туризъм" става все по-предпочитана форма на почивка. А какво значи ли? Да си представим, че вместо да обикаляме забележителности и да бързаме от едно място за друго, основната цел на ваканцията ни е сънят.

 "Времената на това да пътуваме и да се приберем след това вкъщи изтощени са отминали", коментира Ребека Робинс, която изучава съня в Харвард. Когато пристигнем в мечтаната за почивка дестинация след дълъг път, едва ли има по-приятно нещо от това да се отпуснем в леглото за отпочиващ сън. Последните световни тенденции сочат, че именно сънят се превръща в основна цел на пътуванията.

Тя казва, че хотелите биха имали голяма полза от това да представят условията, които предлагат за качествен сън, вместо да се концентрират само върху ресторантите или нощния живот. "В крайна сметка хотелите са от основните доставчици на качествен сън", казва още тя.

Част от условията за сън, които предлагат петзвездни места за настаняване на различни места по света са "умни" матраци, които се затоплят или охлаждат, машини, генериращи успокояващи звуци, сънна хипноза, ароматерапия, "умно" осветление, чайове и други успокояващи напитки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай