Мелинда изплю камъчето за развода с Бил Гейтс

Тя сподели повече информация за преживяванията си около раздялата

Мелинда изплю камъчето за развода с Бил Гейтс | StandartNews.com

Мелинда Френч Гейтс се разведе с Бил Гейтс през 2021 г., като наскоро тя сподели повече информация за преживяванията си около раздялата със съоснователя на „Майкрософт“.

В интервю пред списание "Тайм" Мелинда разкрива, че нещата са "чудесни", откакто официално е прекратила 27-годишния си брак с Гейтс и признава, че разводът е "ужасно нещо".

„Просто е болезнено. Ужасно е, когато осъзнаеш, че трябва да преминеш през него“, споделя тя.

Интервюто на филантропката пред списанието се е състояло около времето, когато тя се е оттеглила от Bill & Melinda Gates Foundation, която управляваха заедно с бившия й съпруг.

Фондацията е една от най-големите нестопански организации, като нейните области включват глобално здраве, развитие и равенство между половете. Мелинда се е оттеглила, след като е заключила, че това е „правилният момент“ за нея да „продължи напред към следващата глава с нейната филантропска дейност, която включва работа за Pivotal Ventures и допълнителни 12,5 милиарда долара за „работа в името на жените и семействата."

Мелинда и Бил Гейтс стартираха фондацията си преди повече от две десетилетия, докато все още бяха женени.

Мелинда Гейтс споделя пред изданието, че е „мислила много за трите ми деца“ и „за ефекта върху фондацията“, докато през 2021 г. е решила да се разведе с тогавашния си съпруг.

„Аз, децата и фондацията - исках да се уверя, че когато приключим с развода, всички тези парчета ще са непокътнати", казва тя.

Двойката се раздели, преди тя да е „взела напълно решение за развода“, когато пандемията от коронавирус все още е била в разгара си, споделя тя в интервюто пред списанието.

Раздялата между нея и Бил Гейтс стана публично известна през май 2021 г. Тогава те казаха, че „вече не вярват, че можем да растем заедно като двойка в тази нова фаза от живота ни“.

В допълнение към фондацията на Гейтс и Pivotal Ventures, Мелинда Френч Гейтс също е един от основателите и подписалите Клетвата за дарение. Тази инициатива, създадена съвместно с Гейтс и Уорън Бъфет от Berkshire Hathaway, призовава подписалите да дадат поне 50% от богатството си за благотворителни каузи.

Мелинда Френч Гейтс има лично състояние от 11,1 млрд. долара, според информация на „Форбс“, пише LadyZone.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ала Бала с президента
преди 2 седмици

Всички негови колеги се развеждат странно е

Откажи