Лют скандал с Мис България! Отнеха й короната

Елизабет Кравец нанесла репутационни щети на конкурса

Лют скандал с Мис България! Отнеха й короната | StandartNews.com

Голям скандал с Мис България Елизабет Кравец. Титлата й е отнета, съобщи собственикът на марката и организатор на конкурса Гаел Бонел Санчез с официално съобщение в профила си във Фейсбук.

Той посочва, че решението му да освободи Елизабет от короната на Мис България е заради нейни дейности, които са в разрез с ценностите на организацията.

"Това решение е взето поради неспазване на задълженията на госпожица Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България", пише в изявлението на Санчез.

Той не назовава конкретната причина за тази крайна мярка, но посочва, че тези нейни дейности са накърнили имиджа на националния конкурс за красота, увредили са престижа и репутацията му.

"Госпожица Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената й титла", се посочва в изявлението.

"В резултат на това организацията Мис България понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения, както с дългогодишни партньори, така и с нови такива", заявява Санчез.

Той допълва, че считано от 3 юни Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка Мис България в социалните мрежи, в комуникацията и във фактурите си.

Първата подгласничка Илияна Борисова ще поеме короната от Кравец и ще изпълнява отговорностите, които произтичат от титлата, като Санчез коментира, че й имат пълно доверие.

"Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина. Уверяваме ви, че то не е взето с лекота", казва още организаторът на конкурса.

"Господин Санчез е инвестирал значително, за да укрепи престижа на този конкурс за красота, който донесе признание на гопожица Елизабет Кравец. За съжаление, тя се възползва от тази възможност без да вземе предвид организацията и нейните ценности", пише още шефът на конкурса.

Организаторите на "Мис България" разкриват още, че преди да бъде взето решението, носителката на титлата е била многократно уведомявана за проблемите.

Елизабет Кравец стана Мис България през 2023 г. сред общо 20 претендентки за титлата. Още тогава изборът й породи бурни спорове в социалната мрежа защо Мис България отива в ръцете на чужденка, тъй като избраницата е с украински корени.

18-годишната победителка заявяваше обаче, че се чувства българка, защото от малка живее в морската столица, а майка й е от България.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай