Легендарен БГ актьор посочи причината да е жив

Изповедта на Васил Михайлов

Легендарен БГ актьор посочи причината да е жив | StandartNews.com

"Театърът е причината да съм жив. Всеки път, щом изляза на сцената, забравям за всички болежки, тъй като виждам любовта на хората в публиката и това ме зарежда. Чувствам се перфектно“.

Това заяви с усмивка големият актьор Васил Михайлов, който навърши 86 години.

Доказателство за добрия му тонус е качването му на сцената през октомври 2023 г., когато легендата захвърли бастуна и се превъплъти в най-известния съблазнител и герой на много пиеси, книги и филми – Дон Жуан, в "Завещанието на целомъдрения женкар“.

Васил Михайлов, наричан от мнозина Капитан Петко войвода заради незабравимата роля, която изигра в едноименния сериал през 80-те, показа, че въпреки влошеното си през последните години здраве на сцената забравя всякаква болка и възраст и демонстрира страхотна физическа и актьорска игра.

"Всичко това правя за моите деца и внуци. Радвам се, че ги карам да се гордеят с мен, както и обратното“, сподели още Михайлов. По думите му той ще отпразнува рождения си ден, като почерпи колегите си в Театър "Българска армия“, където играе в няколко представления. Вечерта празника ще прекара със своето семейство с вкусна трапеза на масата.


Преди няколко години Васил Михайлов разкри, че е с влошено зрение и трудно чете и едва учи ролите си за театъра. Въпреки това не се отказва, за да прави това, което най-много обича.

"Мечтая всичко в страната ни да се оправи и да живеем една идея по-добре. Оптимист съм за бъдещето на България“, заключи Васил Михайлов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай