Как се вталяват звездите

Блатечки сваля килограми с плодове и чай, Карамазов – с хляб от лимец

Как се вталяват звездите | StandartNews.com

Някои от родните звезди се радват на добър ген, а други са принудени да спазват строги хранителни и тренировъчни режими, за да поддържат тялото си във форма. В диетите си едни от най-обичаните артисти включват сурови плодове, зеленчуци и пчелен мед.

Асен Блатечки, който напоследък два пъти трябваше да качи килограми за роля – за Атанас Буров в „Останалото е пепел“ и за Коста Паница в „Залог“, чиято премиера предстои, след снимките топи мазнини с лечебен глад. В продължение на две седмици ученикът на Стефан Данаилов преминава изцяло на ябълки и мед, след което бавно започва да се захранва. Той обаче се придържа към този „график“ не само от суета, а в името на здравето – той му помага и в битката с алергията към прахта по сцените, а наскоро му помогна по-бързо да се възстанови от прекарания коронавирус. Блатечки сподели, че не е боледувал от 10 години и че е разкарал ковида с участието на мурсалския чай, който подействал благотворно на белите му дробове.

Секссимволът на Народния театър Владимир Карамазов, който засега остава извън сериалите – вероятно по негово желание, тъй като тотално се е отдал на фотографията, се е върнал във форма, консумирайки само хляб от лимец. Красавецът препичал филийките, като им добавял малко сирене за вкус, въпреки че двата продукта рядко могат да бъдат комбинирани. Карамазов набляга най-вече на екопродукти от Родопите. Покрай снимките на „Дяволското гърло“ той се влюби в планината и редовно започна да посещава смолянския регион, а местните го радват с природни продукти – мед, орехи, картофи. 

Една от най-красивите носителки на титлата „Мис България“ – Теди Бургазлиева, качва 30 килограма покрай бременността си. След като роди близнаците си през 2018-та, тя възстанови страхотната си форма сравнително бързо. Моделката трупа тегло, тъй като се храни по шест пъти на ден по лекарско предписание - докторите се притеснявали, че децата й могат да се появят недоносени.  За щастие, това не се случва - Ема и Раян се раждат по три килограма всеки и нямат нужда от кувиоз. За да се втали час по-скоро, миската е поискала специална програма от доказалата се в областта на здравословното хранене Биляна Йотовска. Често й се е налагало да пие шейк от броколи и макар ужасена от вкуса му, била доволна от резултатите.

Същият проблем има и поп фолк певицата Десислава. След като ражда  втората си рожба, тя все не успява окончателно да се раздели с излишните килограми. Но вместо да се измъчва с тежки диети, които никога не са й били по душа, започва да води по-здравословен режим на хранене - набляга на сурови плодове, зеленчуци и ядки.

„Обичам да готвя. Истината обаче е, че едва намирам време да се вихря в кухнята, за което ме е яд. Предпочитам сама да си правя храната, доста съм на „ти“ със здравословните методи за хранене, с това как да се заредим с повече енергия, вместо да се натъпчем с неща, които ни отнемат енергията. Знам как да приготвям подобни ястия, разполагам и с всички необходими уреди, но не и с време. Това, което ме притеснява, е, че моята майка също обича да готви. Тя живее в същата кооперация, в която и аз. Тя е на първия, а аз на петия етаж. Мама не готви здравословно, но пък вкусно. Но не готвим и двете, защото би се наложило да изхвърляме храна, а това е абсурдно, имайки предвид колко гладни хора има по света. Когато аз готвя, ей, виртуоз съм“, споделяла е Десислава в интервю. Докато участваше като Макарона в „Маскираният певец“ 1 тя постоянно беше под прицела на Азис, който я задяваше, че не може да изпържи и едни яйца. 

Дебора – също от жанра на Азис, пък успя да свали 17 килограма, след като роди. С това се похвали тя в социалните мрежи и изтъкна, че е абсолютен рекорд за нея. Резултатите обаче не се дължат на лишения, а отново на здравословен режим, в който й е позволено да хапва от всичко, но в умерени количества. Основно менюто й се фокусира върху зелени салати, риба, телешко месо и цитрусови плодове.

Друга почитателка на здравословното хранене е и изпълнителката на „Изчезни“ Цвети Радойчева. Тя обича сезонните храни и залага именно на тях. Но причината за диетата й не са ненужните килограми, а алергия, която я мъчи през топлите месеци. За лечението си до момента тя е пробвала с медикаменти, хомеопатия, които моментно облекчавали неприятните симптоми, но не можели да разрешат за постоянно проблема. Радойчева е изключила от менюто си всички млечни продукти, а през периода на цъфтеж не се храни и с никакви тестени изделия.

Сред суровоядките е още плеймейтката Анна-Мария Чернева от „София ден и нощ“. С режима си на хранене тя изненада не само последователите си, но и зрителите на кулинарното предаване „Черешката на тортата“. Именно в ефира на Нова Анна сподели, че обича плодове и зеленчуци, докато хапваше сурови картофи.

Маги Джанаварова пък е заклета вегетарианка и е фен на по-опростените менюта. „Най-често похапвам кисело мляко, яйца, сирене и ядки. Вече има толкова много информация за това кое е полезно и кое не, че понякога си мисля дали изобщо е добре да ям, каквото ми се иска. А храните, които избягвам, са картофи и сладко. Подлагала съм се на гладолечение. Изкарвам около 4-5 дни само на вода и чай. Накрая се чувствам по-свежа и пречистена. Нямам определена диета, която спазвам, може би най-често съм била на плодове и салати. Определено съм против енергийните напитки, както и всякакви други „добавки“, както ги наричат тези, които ги използват. Обичам да спортувам и то всякакви спортове“, споделя Маги в интервю. Гласовитата изпълнителка също е почитател и на суровоядството, като се подлага на определени режими няколко пъти годишно.

Актьорът, певец, режисьор и продуцент Людмил Иларионов продължава неравната битка с килограмите. През 2016-та той лежа в специализирана клиника в Инстанбул, за да намалят обема на стомаха му. „Осем месеца спазвах специална диета. Още помня първия месец, тогава консумирах само пюрета, точно като бебетата. Свалих 85 килограма, а прогнозите бяха за около 80, така че съм доволен. Скоро ще засиля тренировките си. Разбира се, продължавам с диетата. Тя се превърна в навик, чувствам се добре, не ям никакъв хляб и сладко, не консумирам газирано, рядко си позволявам ориз и картофи. Никога не съм пушил или пил кафе, така че не ми се наложи да се отучвам и от това. Хапвам месо, салати и супи“, разкри преди време Люси. Той не крие, че хранителните ограничения влияят на настроението му, а консумацията на качествена храна се отразявала на тялото му. Той поддържа здравословния си начин на живот, въпреки че е възвърнал известно количество  килограми. Най-много се изкушава от супите заради двегодишния период на ограничения.

В последните години Златка Димитрова вае зашеметяваща фигура. Плеймейтката не спира да вае мускули и да се поти над фитнес уредите, а наскоро призна и как и с какво успява да запази идеалните си килограми непокътнати. Всяка сутрин Златка закуска с овес, протеин и банан. След това тренира, като след тренировката приема добавка. Обядът ѝ най-често е от пиле и ориз, прави и междинно хранене преди вечерята, но последното, което винаги яде, е без въглехидрати - риба или месо със салата.

Едно от златните момичета, Християна Тодорова, често се фука в социалните мрежи с перфектна фигура. Спортистката разкри, че е стопила 12 килограма.  "Жената е завършен кръг. Тя има силата да създава, да подхранва и да променя. Тя е като чая - никога не знаеш колко е силна, докато не я потопиш в гореща вода. Жената е олицетворение на истинска сила", пише Християна онлайн. Последователите й я обсипаха с комплименти за пропорциите й, а дамите, които копнеят за нейната фигура, се зачудиха как могат да постигнат същите резултати.

"Не съм спазвала хранителен режим. Освен витамини, които ме снабдяват с всичко нужно за организма ми - не са лекарства, нито хапчета, нито магични чайчета, това са витамини, от които тялото има нужда, за да функционира правилно. Не съм правила тежки тренировки във фитнес залата по цял ден. Промених си изцяло начина на мислене. Спокойствието е в основата на всяка положителна промяна. А храната може да бъде причина за всяка болест, както и лек за всяка болест. От нас зависи какво ще изберем", разкри спортистката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай