Как да разберем дали сме желана компания

Уважението е първият ключ към всяка здрава връзка

Как да разберем дали сме желана компания | StandartNews.com

Истинското щастие се вижда в очите

Има голяма разлика между това някой просто да толерира компанията ви, и това някой, искрено да й се наслаждава. Каква е разликата? Всичко опира до поведението. Когато човек наистина се наслаждава на вашата компания, той ще го покаже чрез действията си. Разпознаването на това поведение понякога може да изглежда като дешифриране на сложен код. Но ето ви 10 признака на поведение, които хората обикновено проявяват, когато искрено се наслаждават на вашата компания. 

  • Инициират контакт

В света на връзките, както платонични, така и романтични, започването на контакт е изключително важно. Тези, които наистина харесват вашата компания, няма да чакат да протегнете ръка. Те ще поемат инициативата, защото се радват на вашето присъствие и искат да прекарват времето си с вас. Помислете за това - всички сме заети, жонглираме с множество отговорности и ангажименти. И все пак, когато някой отдели време от графика си, за да се свърже с вас, това е ясен знак, че цени вашата компания.
Това може да бъде всичко - от обикновено текстово съобщение или обаждане излизане на разходка или посещение на гости. Методът на контакт може да варира, но намерението остава същото - те искат да взаимодействат с вас. Така че, ако установите, че някой често инициира контакт с вас, това е добра индикация, че той наистина обича да прекарва времето си с вас.
Но не забравяйте, че това трябва да е двупосочна улица. Реципрочността е ключова за поддържането на всякакъв вид връзка.

  • Слушат активно

Активното слушане не означава само чуване, а разбиране, съчувствие и проява на интерес. Няма начин да не сте забелязали, че има ваши приятели, които винаги са ангажирани при разговорите с вас. Дори когато сте в група - по-голяма или по-малка няма значение, се забелязва, че те винаги се стараят да слушат какво говорите. Може да кимат, да задават допълнителни въпроси или да си спомнят подробности от предишни разговори. Това е ясен знак, че те ценят вашите мисли и се радват на взаимодействието с вас.
Сравнете това с някой друг, когото познавате, който обикновено се отделя по средата на разговора или просто изчаква реда си, за да говори. Подобно нещо може да ви накара да се почувствате нечути и неоценени. Разликата е огромна и ще ви научи на много за това как активното слушане е ясно поведение, демонстрирано от хора, които искрено се наслаждават на вашата компания.

  • Демонстрират истинско щастие

Истинското щастие се вижда в очите! В психологията това е известно като Известна е като "усмивка на Дюшен" (по името на френския невролог Гийом Дюшен), характеризираща се със свиване както на големия зигоматичен мускул (който повдига ъглите на устата), така и на мускула orbicularis oculi (този, който причинява бръчки около очите). Когато някой искрено се радва на вашата компания, той често показва този тип усмивка. Това е неволен отговор на удоволствие и радост, което го прави надежден индикатор за истинско щастие. Истинските емоции трудно се фалшифицират, а освен това очите рядко лъжат.

  • Уважават вашите граници

Всеки има своите зони на комфорт и своите граници. Когато някой полага усилия да ги разбере и уважава, това показва ниво на грижа и уважение към вашите чувства. Това може да е всичко - от зачитане на вашето време, спазване на личното ви пространство или внимание към чувствителни теми. Не забравяйте, че уважението е ключът към всяка здрава връзка.

  • Споделят лични истории

Споделянето на лични преживявания и истории е начин да пуснете някого във вашия свят. Става дума за уязвимост, доверие и комуникация. Когато някой започне да споделя личните си случки, надежди, мечти и дори страхове с вас, това е ясен знак, че се чувства добре във вашата компания. Те не просто водят разговори, те изграждат по-дълбока връзка. Едно е да си бъбриш за времето или последните новини, но съвсем друго е да навлизаш в личната си територия. Това изисква ниво на доверие и комфорт, което обикновено идва само когато някой наистина обича да прекарва времето си с вас. Така че следващия път, когато някой започне да се отваря към вас, приемете го като знак, че не само ви вярва, но и наистина се радва на вашата компания.

  • Карат ви да се чувствате важни

Няма равно на чувството, което изпитвате, ако някой ви кара да се чувствате като единствения човек в стаята. Сякаш целият им свят се върти около вас в този момент. Когато някой искрено се радва на вашата компания, той полага усилия да ви покаже, че имате значение. Те ценят мислите ви, уважават мнението ви и оценяват присъствието ви. Вие не сте просто още едно лице в тълпата, важен сте за тях.
Тези жестове може да са фини - кимване в знак на съгласие, подкрепяща дума, топла усмивка - но те говорят много за това какво чувстват към вас. Да бъдеш накаран да се чувстваш значим и ценен е едно от най-стоплящите сърцето преживявания във всяка връзка. Когато някой направи всичко възможно, за да ви накара да се почувствате по този начин, не го пренебрегвайте.

  • Помнят малки детайли

Имате приятел или приятелка, които са споменали, че си спомнят вашата привързаност към книги от определени известни писатели, а вие небрежно сте го споменали преди месеци? Но ето, че те са запомнили и се появяват пред вас в един прекрасен ден с подарък - книга от някой от тези писатели. Този простичък подарък, този жест е толкова трогателен, че ви показа колко много те ценят вашето приятелство. Когато някой си спомни тези малки подробности за вас, това показва, че ви слуша и цени вашите разговори. Това е прекрасен начин да покажете на някого, че искрено се радва на вашата компания.

  • Отделят време за вас

В днешния забързан свят времето е "ценна стока". Всички имаме график, който трябва да спазваме, срещи, с които да съобразяваме, и задачи, които трябва да изпълним. И все пак, когато някой наистина се радва на вашата компания, той ще намери време за вас въпреки натоварения си график. Ще даде приоритет на прекарването на време с вас, дори когато може да не е най-удобно за него.
Независимо дали става дума за кратко пиене на кафе, за по-дълга разходка или просто задушевен разговор в края на дългия ден - те ще гарантират, че ще намерят моменти, за да бъдат с вас. Това желание да инвестират времето и енергията си е ясна индикация, че те наистина ценят вашата компания. В крайна сметка ясно е, че отделяме време за нещата и хората, които ценим най-много.

  • Чувстват се комфортно да бъдат себе си около вас

Не малко важно е когато някой се чувства достатъчно удобно, за да свали гарда си и да бъде истинската си същност около вас. Това е сигурен знак, че той наистина се наслаждава на вашата компания. Автентичността е крайъгълният камък на всяка истинска връзка. Те ще се смеят свободно, ще споделят открито и ще изразяват мислите си без страх от осъждане. Не използват преструвки или фасади, а предлагат само суровата, нерафинирана версия на себе си. Това ниво на комфорт и приемане е рядкост и е нещо специално. То е индикация, че не само се радват на вашата компания, но и ви вярват и ви уважават достатъчно, за да разкрият истинската си същност.

  • Невинаги са съгласни с вас

Може да изглежда малко изненадващо, но когато някой е съгласен с всичко, което казвате, това невинаги е знак, че се радва на вашата компания. Вместо това понякога може да е индикация, че просто се опитва да ви успокои или да избегне някакъв вид конфликт. От друга страна, когато хората наистина обичат да са около вас, те се чувстват достатъчно комфортно, за да изразят собствените си мисли и мнения, дори и да се различават от вашите. Те знаят, че здравословното несъгласие няма да навреди на отношенията ви, а по-скоро ще ги обогати, като въведе нови перспективи.
Помнете, че връзката, в най-суровата си форма, е танц на взаимно уважение, разбиране и признателност. Става дума за това да бъдеш видян, чут и оценен. Когато някой искрено се радва на вашата компания, той не просто толерира присъствието ви. Той го прегръща, цени го и нетърпеливо го търси. Изброените дотук отношения са силни индикатори за такава връзка. Но не забравяйте, че всеки човек е уникален и може да изрази чувствата си по различен начин. Ключът е да останете наблюдателни и отворени към другите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай