Фандъкова против продажбата на "Топлофикация" за 1 лев

Фандъкова против продажбата на "Топлофикация" за 1 лев  | StandartNews.com

София. "Против съм "Топлофикация - София" да бъде продадена за един лев". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Изказването й бе свързано с вчерашното изказване на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за приватизация на дружеството.

"Това не е първият министър, който има желание за приватизация на "Топлофикация" - София", каза още тя, цитирана от "Фокус". Столичната община многократно е казвала, че най-отговорно в случая е да се работи за стабилизирането на дружеството, стана ясно от думите на Фандъкова.

Драгомир Стойнев трябва да положи максимални усилия, за да намери решение за старите задължения, сподели очакванията си Фандъкова. И уточни, че по-голямата част от тях са натрупани от държавата, когато е притежавала топлофикационното дружество.

Столичният кмет присъства на откриването на изложбата "Багри от вековете – старинни шевици от софийско".

"Този отоплителен сезон няма да има проблем, но до следващия Общинският съвет трябва да реши ще се приватизира ли "Топлофикация-София", има ли интерес към изкупуването на тези дългове, защото няма яснота и непрекъснато чувам оправдания", каза енергийният министър в сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай