Чарлз III го закъса. Дава под наем легендарна кралска вила

Твърди се, че кралят няма търпение да си осигури приход от зашеметяващия имот

Чарлз III го закъса. Дава под наем легендарна кралска вила | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Нова мълва разтърси кралското семейство.

Британският крал Чарлз III иска да отдаде под наем Уиндзорската кралска вила за 1 млн. паунда на година, но за целта неговият брат принц Анрю първо трябва да се изнесе от имението, пише БЛИЦ. 

Твърди се, че кралят няма търпение да си осигури приход от зашеметяващия имот в момента, в който изпадналият в немилост херцог на Йорк се изнесе – нещо, което той отказва да направи. Това съобщава „Сън“.

Здравна криза в Бъкингам

Андрю живее с бившата си жена Сара Фъргюсън в имението с 30 стаи на стойност 30 млн. паунда. Той е подписал договор за лизинг за 75-години с компанията, управляваща кралските имоти, през 2003 г., след като е направил първоначално плащане от 1 млн. паунда.

Договорът включвал фиктивен наем от 260 000 паунда на година.

Андрю, който си остава аутсайдер в кралското семейство и далеч от обществото заради близките си връзки с педофила Джефри Епстийн, вече е похарчил близо 7 млн. паунда в мащабни реновации и ремонти на имота.

Той е отказал всички молби на брат си да се премести в по-малката „Фрогмор Котидж“.

Източници твърдят, че Чарлз ще успее да го изхвърли от имота и дори вероятно ще спре да му дава по 4 млн. паунда на година за издръжка.

Според запознати, имението има крещяща нужда от ремонт, след който ще може да бъде отдаван под наем на печалба. Освен голямата къща, там има басейн, тенис корт и параклис, в който през 2020 година се венча принцеса Беатрис. 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай