Борис Джонсън с бомба за кралица Елизабет ІІ. Голямо разкритие

Пусна мемоарна книга

Борис Джонсън с бомба за кралица Елизабет ІІ. Голямо разкритие | StandartNews.com

Бившият британски министър-председател Борис Джонсън наруши кралския протокол и заяви в мемоарната си книга, която предстои да е в продажба рафтовете на 10 октомври, че кралица Елизабет II е страдала от рак на костите преди смъртта си.

Джонсън официално се оттегля от поста си само два дни преди смъртта на Елизабет II през септември 2022 г. През годините след кончината на монарха има ожесточени спекулации за това от какво точно е починала тя, предаде Нова тв.

„От година или повече знаех, че тя има форма на рак на костите, а лекарите й се притесняваха, че всеки момент може да се влоши“, пише той в откъса. 

Разказът на Джонсън е първата публична индикация от бивш високопоставен правителствен служител за това каква може да е била причината за смъртта на кралицата. В смъртния ѝ акт тя е посочена като „старост“.

Джонсън не е първият министър-председател, който споменава кралица Елизабет II в своя автобиография. Преди него това направиха бившите британски лидери Тони Блеър, Гордън Браун и Дейвид Камерън. Те обаче не разгласиха толкова точни подробности от живота на монарха. Бъкингамският дворец няма политика да коментира издадени книги за кралското семейство и поради това нито потвърждава, нито отрича твърденията на Джонсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай