Близка на принцеса Даяна разпродава уникален дом

Библиотеката на първия етаж на къщата е била любимата стая на Джони

Близка на принцеса Даяна разпродава уникален дом | StandartNews.com

Бляскавият  дом на мащехата на принцеса Даяна е бил продаден. Той се намира в Мейфеър, 24 Farm Street.

Просторното жилище на пет етажа се отличава с уютен интериор, вдъхновен от британския стил, и голямо външно пространство, включващо тераса на покрива и два открити вътрешни двора.

Бащата на Даяна, Джон „Джони“ Спенсър, осмият граф Спенсър, купува къщата на 24 Farm Street, Mayfair, през 1990 г. като специален подарък за съпругата си, за да я подкрепя, след като тя получава инсулт. Имотът е широко застъпен в биографията на Рейн Спенсър от 2022 г., озаглавена „Три пъти графиня“, от авторката Тина Годен.

 

 

Библиотеката на първия етаж на къщата е била любимата стая на Джони, докато Рейн обичала да посреща гости в трапезарията на приземния етаж, която е била (и все още е) декорирана в същото ярко червено като трапезарията в Алторп Хаус, величествения дом на семейство Спенсър.

След смъртта на граф Спенсър през 1992 г. Рейн придобива пълната собственост върху Farm Street 24. Според Rightmove Рейн и Даяна често са посещавали Farm Street 24 след развода, като Даяна е седяла сама в библиотеката на покойния си баща в продължение на много часове.

Рейн е била в имота и когато е научила за автомобилната катастрофа на доведената си дъщеря в Париж.

През последните 22 години разкошният дом е бил собственост на известните колекционери на изкуство Алън и Мери Хобарт, основатели на галерия Pyms в Мейфеър, които са използвали имота като частен музей на изкуството.

Новината за имота се появи точно когато братът на Даяна, Чарлз Спенсър, потвърди новата си връзка с историчката Кат Джарман, само няколко месеца след развода със съпругата му от 13 години, графиня Карен Спенсър.

Междувременно стана ясно, че Кат съди Карен за „злоупотреба с лична информация“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай