8 поверия, които ни пазят от злини на Илинден. Огледалце в джоба

Днес е най-големият летен празник. Най-строгата забрана

8 поверия, които ни пазят от злини на Илинден. Огледалце в джоба | StandartNews.com

Днес е най-големият летен празник - Илинден. От древни времена хората вярват, че на този ден времето се обръща към зимата. Свети Илия намята кожуха си и започват есенните ветрове. 

Морските хора предупреждават, че на Илинден излиза мъртвото течение и морето взема жертви. Затова влизането във водата е строго забранено. 

Как да се предпазим от злини? Този въпрос вълнува всички. Ето 8 поверия, които ни пазят от лошия късмет - както на Илинден, така и в други критични дни.

1. Не сядай на ъгъл  

Баба казваше: “Седем години няма да се омъжиш”. Но не е само това. Според фън шуй острият ъгъл, било то на масата, или на гардероба, и изобщо всеки друг стърчащ ръб, изпраща в човека “отровни стрели”, които го оставят без взаимност, здраве, късмет и пари. 

2. Не се сбогувай през прага
 
Ще се скарате. Прагът е енергийна преграда, разделяща двата свята. От едната страна е свой, а от другата – чужд. Невидима граница пречи да се установи контакт и енергията, предадена от един свят в друг, е загубена за двамата участинка, контактът се оказва разрушен.

3. Не се връщай от пътя
 
Няма да ти върви. Както и в случая с прага, всички прескачания от един свят в друг, са достатъчно енергийни. Това със сигурност е известно на ревностните пътешественици, често пресичащи държавни граници. Ако пък по някаква важна причина се налага да се върнете, възстановете силите си, седнете, вземете сили от дома си, погледнете в огледало. Така енергията се удвоява.

4. Не готви, когато си в лошо настроение

Така майките и бабите учат начинаещите домакини. Старото поколение е както винаги абсолютно право: храната попива околната енергия, а ние поглъщайки обеда, заедно с калориите и витамините получаваме съответния енергиен заряд. Супи и кюфтета, заразени с кавга или емоции, породени от поредния телевизионен екшън, са в състояние да "отровят" цялото семейство.

5. Не показвай върху себе си 

Това предупреждаваме човека, който ни разказва за нечии болежки и недъзи. Според фън шуй, тук действа следният механизъм: посочвайки с пръст, ние изпращаме енергиен заряд. Едновременно с това, назовавайки болестта, даваме на този заряд съответстваща окраска — запълваме го с точна информация за диагнозата.

6. Огледалце в джоба пази от врага ни 

Смята се, че при среща с недоброжелател, огледалце, поставено в джоба ни, разбира се с огледалната страна навън, ни помага. То ще отрази и върне към него всичките му лоши помисли и намерения. И цялата негативна енергия, насочена срещу вас. Огледало, закачено от външната страна над вратата или прозореца, също ни пази от лошата енергия.

7. Не се оглеждай в счупено огледало
 
Според фън шуй вредни са и огледалата с рисунка, огледалните плочки и всички повърхности, които раздробяват отражението на части. Всичко това разрушава енергетиката, което най-напред ще повлияе на здравето.

8. Не ми стой зад гърба

Това казваме нервно, и неволно се свиваме, дори ако зад гърба ни се оказва някой от близките ни. И работата не е в древния инстинкт за самосъхранение, който ни заставя да предвидим промъкващия се враг, а в това, че незащитеният тил крие в себе си опасност. Отсъствието на опора и подкрепа отзад според фън шуй е най-слабата енергийна позиция. Зад гърба ни винаги трябва да има стена или поне преграда.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай