За първи път се случва подобно нещо. “Алея на книгата” ще изуми посетителите

Ще има над 70 събития, включващи премиери на книги

За първи път се случва подобно нещо. “Алея на книгата” ще изуми посетителите | StandartNews.com

За първа година по време на "Алея на книгата" в София ще се проведе фестивал за нехудожествена литература "Наука, изкуство и култура". Той ще се състои на 14 и 15 септември, представяйки творби в категориите "История", "Изкуствознание", "Културен туризъм", "Себепознание" и "Етнология".

Пилотното издание на фестивала е част от богатата културна програма на най-голямото пътуващо книжно изложение на открито, което от 9 до 15 септември ще събере над 140 издателства от цяла България в София.

"Алея на книгата" ще бъде разположена на пешеходния участък на бул. "Витоша" и в парка пред Националния дворец на културата, като всеки ден ще работи от 10:00 до 20:00 часа, а в неделя - до 19:00 часа.

През седмицата на "Алея на книгата" посетителите ще имат възможността да се потопят в света на литературата с над 70 събития, включващи премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, както и игри и работилници за деца.

Събитието се организира от Асоциация "Българска книга" с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, БТА и ЕкоПак България АД и е част от Културния календар на Столичната община 2024 г. и Програма "София празнува 17 септември".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай