Вежди Рашидов зарадва Симеон Сакскобургготски

Дългогодишно близко приятелство свързва двамата

Вежди Рашидов зарадва Симеон Сакскобургготски | StandartNews.com

Уважаваният български творец Вежди Рашидов подари на Симеон Сакскобургготски  историческа фотография на първото заседание на Народното събрание в Търново, както и един от най-красивите си акварели от серията „Японски вишни“, придружени от бутилка бяло вино с авторски подпис от лимитирана серия.

Това стана на днешния обяд в тесен приятелски кръг в двореца Царска Бистрица, на който Рашидов присъства заедно със съпругата си д-р Снежа Бахарова по покана на царя. На събитието бяха също известният български индустриалец проф. Цоло Вутов, посланикът на Бразилия Паулу Роберто Кампос Тарисе Да Фонтоура със съпругата си и посланикът на Египет Надер Саад.

Дългогодишно близко приятелство свързва Вежди Рашидов със Симеон Сакскобургготски. Събеседниците на днешния обяд разговаряха за изкуството като отражение на времето и епохите и културата като най-вдъхновяващия мост между народите, за бъдещето на България. Всички заедно разгледаха параклиса и музея в Царска Бистрица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Nyton Guest House
преди 2 месеца

wepoywn3m4c54m <a href="https://nytonguesthouse.co.uk">nytonguesthouse.co.uk</a>

Откажи
Иван
преди 2 месеца

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи