Ученичка на Стефан Данаилов с бляскава премиера в Младежкия театър

Ангелина Славова, звезда от „Откраднат живот“, прави отлична роля в трагична история

Ученичка на Стефан Данаилов с бляскава премиера в Младежкия театър | StandartNews.com

Моноспектакъл на Ангелина Славова – благородната сестра Ненева от „Откраднат живот“, е третата премиера на Младежки театър „Николай Бинев“ за новия сезон, посветена на 80-та годишнина от създаването на трупата.

„Рожденият ден на Рупърт“ от Кен Дженкинс е текстът, който режисьорът Стоян Радев и Ангелина Славова избират за своя среща на сцената. Историята празнува живота и говори смело за истински важното – състраданието, емпатията и смисъла от това да обичаш безкористно. Във все по-виртуалния ни свят този спектакъл ще провокира позабравени мисли, чувства и вълнения, а Ангелина Славова е блестяща в ролята на самотница, която е щастлива и нещастна със спомените си. Текстът е в превод на Воил Велев, сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, а композитор е Емилиян Гацов-Елби.

Ангелина Славова завършва ВИТИЗ през 1992 година в класа на Стефан Данаилов. През дългогодишната си кариера в Младежкия театър играе в хитовите „Nordost“, „Тихи, невидими хора“, „Страхотни момчета“, „Джин и медени питки“, „Всички мои синове“, „Малкият принц“, „Лунните невени“, „Три сестри“ и много други.

За образа на Тили в „Лунни невени“ получава „Аскеер“, носител е на наградата на името на Невена Коканова на фестивала „Златна роза“ за ролята си във филма „Маймуни през зимата“. Вторият й „Аскеер“ е за персонажа й в „Нордост – приказка за разрушението“. Енджи, както я наричат приятелите ѝ, се занимава с дублаж още от 90-те години, като в творческата ѝ биография се отличават множество обичани сериали и редица роли както в киното, така и в телевизията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай