Мастър Лечев за Маричков: Душата ми се къса! Нямаше как да оживее

Лечев разказа подробности за трагедията, при която си отиде Щурецът

Мастър Лечев за Маричков: Душата ми се къса! Нямаше как да оживее | StandartNews.com

Кирил Маричков си отиде нелепо само 19 дни преди да отпразнува своя 80-годишен юбилей на 30 октомври.

„Загубихме голям човек. Кирил Маричков е свързан с мен от малък. Неговият вуйчо беше най-добър приятел на баща ми. Душата ми се къса, но никой не беше до него на сцената, за да предотврати този ужасен инцидент“, разкри пред бТВ музикантът Иван Лечев, който е бил с Маричков в деня на смъртта му.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Фънки с емоционален коментар за Маричков. Любо Киров: Отиде си вселена

ВИЖТЕ ОЩЕ: Последната група на Маричков разплака с послание към публиката

Лечев разказа подробности за трагедията. Той обясни, че са му казали, че Маричков се е спънал в калъфи на негови инструменти.

"Аз не съм спал цяла нощ да мисля какво можехме да направим. Всички бяхме наоколо, но никой от нас не беше достатъчно близо да може някак да го задържи, да го поеме. Той падна на земята буквално на лицето си от височина от метър и половина от сцената с целия си ръст. Никой не може да оживее от такова нещо. Душата ми се къса, но никой не беше достатъчно близо, за да направи каквото и да било", добави Иван Лечев.

По думите му преди концерта Кирил Маричков е бил добре. "Точно преди това да се случи, аз отидох до колата си, за да си взема нещо, а той говореше с Дони. След което всички казаха, че Кирил се спънал в едни калъфи от моите инструменти и оттам е тръгнал към далечния край на сцената по неясни причини. И там е паднал. Аз всъщност не видях самото падане, аз го видях вече паднал. Каквото и да ни стане ясно, няма да го върне. А това е огромна загуба за цялото ни общество и за цялата ни музика. И като личност, и като музикант, Кирил беше един изключително голям човек", каза той. Музикантът разказа и че в последната година е имало няколко подобни инциденти на сцената с Маричков.

„Аз още не мога да го асимилирам, трябва задължително нещо да направим, за да почетем този голям човек. Той през последната година имаше няколко такива инциденти, говорихме, че вече е време да слезе от сцената. Но той казваше, че не иска, защото е негово призвание. За съжаление той си отиде именно там“, обясни Лечев.

Той добави и че Маричков не е искал много да се говори за концерта по случай юбилея му. „За нещастие се оказа прав. Мисля, че страната ни има нужда от човек като Кирил Маричков“, каза още Иван Лечев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ganster
преди 9 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи