Кримка от Британската библиотека печели нови фенове

Джон Бюд е майстор на заплетените интриги и обратите

Кримка от Британската библиотека печели нови фенове | StandartNews.com

Премиерният роман от поредицата на Британската библиотека с позабравени криминални класики - „Убийство в Лейк Дистрикт“ на Джон Бюд /“Еднорог“/, автор на „Смърт на Ривиерата“, печели нови фенове за жанра.

Историята започва, когато един от собствениците на бензиностанция край селце в Лейк Дистрикт, красивата Езерна област на Англия, е открит мъртъв. Изглежда, че става дума за самоубийство, но има един проблем: младият мъж не е имал никаква причина да се самоубие. Това е отправната точка в разследването на инспектор Мередит. Докато той оглежда местопрестъплението, започват да изплуват все повече улики, които затвърждават убеждението му. Явно някой много се е постарал да инсценира самоубийство. Някой, който не е предполагал, че със случая ще се заеме един педантичен инспектор като Мередит. Джон Бюд описва увлекателно работата на своя любим герой. Той представя и галерия от колоритни персонажи, които подсилват интригата, а романът се радва на успех и заради добавената щипка очарователен английски хумор.  

Джон Бюд е псевдоним на Ърнест Карпентър Елмор, който издава 30 романа, които се нареждат сред британските криминални класики. Той е не само известен писател, но и актьор, продуцент и режисьор на театрални постановки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай