Койна Русева омайва сина на Микеле Плачидо

Джеки Стоев режисира българо-италианската кинопродукция "Аврора"

Койна Русева омайва сина на Микеле Плачидо | StandartNews.com

Италианският актьор Брено Плачидо - син на легендата Микеле Плачидо, е у нас за снимките на българо-италианската кинопродукция "Аврора". Филмът е под режисурата на Джеки Стоев, създал едни от най-забавните български ленти, и неговия по-млад колега Никола Бошнаков. Той се осъществява с подкрепата на Националния филмов център и италианското Министерство на културата.

Сюжетът пресъздава интернационална романтична история от 50-те години на миналия век. Италиански журналист е изпратен в България на обмяна на комунистически опит, но най-изненадващо намира любовта. "Това е филм за абсурдите на комунистическия режим, за романса на двамата млади, които вместо живот в комунистическа България избират този в капиталистическа Италия, и за трудното им бягство, осъществено с макет от папиемаше на кораба "Аврора". Макетът, създаден да премине тържествено на манифестации, е използван от младите, за да "разбият" границата и преминат в свободния свят", разказват от екипа. По думите им в продукцията има много смешни и романтични случки на фона на мрачната комунистическа действителност.

В главната роля е 33-годишният Брено Плачидо, който още от малък върви по актьорските стъпки на именития си баща. Той за пръв път снима в България, а негова партньорка на екрана е Константина Георгиева. В "Аврора" участват още Койна Русева и Христо Гърбов. Процуденти са Иван Тонев и Джузепе Леторе. 

Самият Микеле Плачидо гостува у нас през ноември 2022 г., когато представи на "Киномания" своя филм "Сянката на Караваджо". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай