Късметлийка съм: Нов голям успех за Хилда Казасян

Аполония е подарък за всички нас

Късметлийка съм: Нов голям успех за Хилда Казасян | StandartNews.com

За мен „Аполония“ е един подарък за всички нас - и артисти, и публика. Десет дни, които всички ние чакаме с огромно нетърпение. Защото тук се случват толкова качествени неща, а и атмосферата е изключително примамлива и уютна.

Това каза пред БТА Хилда Казасян, която снощи изнесе грандиозен концерт заедно с Плевенската филхармония в рамките на 40-ите Празници на изкуствата „Аполония“.

Аз съм имала късмета покрай семейството, в което съм родена, да съм тук от първите издания.

По думите й голямата заслуга за това да го има този фестивал е на Маргарита Димитрова, изпълнителен директор на фондацията за изкуство „Аполония“. „Това, което Маргарита Димитрова, нашата любима Беба, прави за този фестивал, е нещо, което ми се струва с канска воля, желание и усилие. В тази особена среда, в която ние съществуваме, да случиш такова нещо е едно огромно събитие и аз искам лично да й благодаря, защото знам колко много неща се искат, за да може това да съществува и тя ги дава. Безкрайно много й благодаря“, каза Хилда Казасян.

Снощи в амфитеатър „Аполония“ тя и Плевенската филхармония представиха концерта „Световно кино в музика“. Това е втората филмова програма, която правят след „Да послушаме кино“. Певицата отбеляза, че подбират изпълненията заедно с колегите й спрямо своите предпочитания.

„Тази фантастична група от музиканти, с които сме се събрали, винаги правим така, че на нас това да ни носи удоволствие. Това гарантирано носи удоволствие и на публиката. Така че седнахме, изслушахме едно огромно количество музика, за да стигнем до избора, който сме включили в концерта, разказва тя.

Хилда Казасян отбелязва, че не планират следваща филмова плейлиста. „Човек никога не трябва да казва никога, но в крайна сметка имаме много нови идеи, имаме нова програма, която е с най-красивата музика от Гершуин“, каза тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Патриот войвода
преди 4 дни

Прекрасен шуробаджанащина фестивал!

Откажи