Къде са крачили български царе и поети

Любителите на историята могат да следват стъпките им по крепости и манастири

Къде са крачили български царе и поети | StandartNews.com

Къде са крачили българските революционери, поети и царе ще разберем в новия пътеводител „52 исторически разходки из България“ от Ели Иванова /“Сиела“/. Авторката на блога „Друми в думи“ се завръща с нови дестинации, този път насочени към любителите на българската история.

Българските земи пазят останки от хилядолетна история, от древни цивилизации, от битки, нашествия и дела на велики герои. Ели Иванова повежда читателите по стъпките им из закътани пътечки, далеч от обичайните туристически маршрути -  към крепости, манастири, скални светилища и места, свързани със старата и по-новата история на земите ни. Покрай руини, средновековни църкви, праисторически пещери, дали подслон на първите хора по тези земи, и по пътища, по които са крачили нашите революционери, поети, царе. От древното скално светилище до село Небеска в Родопите през връх Мечит и Поповото езеро в Рила и Пирин до огромното културно и историческо богатство на Стара Планина и Предбалкана, както и малко познати кътчета из Краище, Странджа и Сакар планина. В томчето има полезни съвети, точни координати, информация за достъпността и трудността на маршрутите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 1 месец

Там, където някога българските царе са крачили , сега повече от четвърт век българските политици са нахрачили . Анатема на СДС-Шайката !

Откажи