Брижит Бардо призна за голям тормоз

Бягам от човечеството, омръзна ми този мой рожден ден

Брижит Бардо призна за голям тормоз | StandartNews.com

Брижит Бардо, която на 28 септември стана на 90, е разговаряла по телефона с журналист от АФП. Въпреки любезния тон на диалога, някогашната актриса – символ на Франция, му е признала, че вече й е писнало от този юбилей. „Достатъчно ми е - това е тормоз, звънят ми от всички страни. Добре, че не съм на 90 всеки ден!"

Бардо споделя още, че ако сега е на 20, ще гледа на киното по съвсем различен начин. Но е щастлива, че кариерата й е останала в миналото, а тя е доживяла тази библейска възраст. „Наистина не мисля за това на колко съм. Всеки ден е един и същ. Приемам го толкова лесно, колкото и преди. Наблюдавам как минава времето. Моята гледна точка към живота, интересът ми към природата – те ме карат да се чувствам добре. Но бягам от човечеството. Тихата самота много ми подхожда“.

Бардо обаче е силно разочарована от липсата на важен за нея подарък. "Най-добрият подарък, който можех да получа след 50 години молби към правителства и президенти, щеше да бъде премахването на хипофагията. Когато се отказах от киното, това беше първото нещо, за което помолих – да не се убиват и ядат коне във Франция".

Много от французите я разбират и подкрепят, пишат й писма, за да й дават кураж в битката за правата на животните. Тя страда за съдбата на Пол Уотсън, защитник на китовете, арестуван в Гренландия от датските власти и обект на искане за екстрадиция от страна на Япония. „Той е подложен на крещяща несправедливост! Норвегия, Исландия и Япония противоречат на мораториума върху лова на китове, подписан от целия свят. И Пол Уотсън е този, който е обвиняем! Това е изумително", казва още Бардо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай