Бляскав дебют за Софийската филхармония  в концертната зала Концертгебау

Следващият симфоничен концерт е в зала „България“ на 14 октомври със световнопризнатия цигулар Джошуа Бел

Бляскав дебют за Софийската филхармония  в концертната зала Концертгебау | StandartNews.com

Бурни, продължителни аплаузи получи Софийската филхармония на своя дебют в престижната концертна зала Концертгебау в Амстердам. Водени от маестро Найден Тодоров филхармониците представиха  Концерт за цигулка „The Butterfly Lovers“ от Чен Ганг/Хе Жанао, Концерт за пиано и оркестър №2 от Сергей Рахманинов и Симфония №9 в ми минор „Из новия свят“ от Антонин Дворжак.

Солисти на вечерта бяха 11-годишното дете-чудо – цигуларката Шери Це и пианистката Ширан Уанг, които впечатлиха със зрелостта на своите интерпретации.

Напълно разпродадената зала скочи на крака в края на концерта и възнагради състава с продължителни аплаузи след изпълнението на симфонията „Из новия свят“, съобщиха от Софийската филхармония.

Сред публиката бяха Н. Пр. посланика на България в Хага г-н Константин Димитров и съпругата му, както и служители на мисията, българи, живеещи в Нидерландия, сред които и Мирослав Петков – соло тромпет на Кралския Концертгебау оркестър, музикални мениджъри и няколко диригента, с които Софийската филхармония работи в последните години. Всички те поздравиха маестро Тодоров за емоционалното и виртуозно изпълнение.

Следващият симфоничен концерт на филхармониците е в зала „България“ на 14 октомври със световнопризнатия цигулар Джошуа Бел. Билетите за събитието са почти изчерпани.

Снимки: Виктория Вучева за Софийска филхармония

Веднага след това националният оркестър заминава за Солун за гастрол по покана на директора на Солунския симфоничен оркестър.

 

Снимки: Виктория Вучева за Софийска филхармония

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
преди 1 ден

Не е дебют, Софийската филхармония е свирила в тази зала и с маестро Емил Табаков.

Откажи