Бивш министър на културата с атака по мошениците в театрите

Става въпрос за тези назначавания на хора, които нямат нищо общо с театъра

Бивш министър на културата с атака по мошениците в театрите | StandartNews.com

Източник: БНТ

Като "малоумие" определи скандалните театрални афери бившият министър на културата Кръстю Кръстев. Петното, което се хвърли върху тази система, която работи добре, е невъобразимо, категоричен бе той в интервю за БНТ.

"Не мога да си представя кои са тези хора, които са си представили, че тази плиткоумна схема може да проработи, тя е хваната на момента. Въпросът е, че тя е хваната малко по-късно, отколкото трябва да бъде. Къде са причините да не се забележи веднага, това ще го кажат компетентните органи. Вярвам в техния професионализъм и те ще кажат как е станало, по какъв начин. Става въпрос за тези назначавания на хора, които нямат нищо общо с театъра, в който са назначени и им били взети картите, за да могат хората да вземат парите", обясни Кръстев.

Непрекъснато в Министерството на културата се получават различни сигнали за нарушения, каза още той.

"И нашият екип реши, че всички сигнали трябва да бъдат проверени. Има си закон, има си правилник, има си ред, по който това се прави - звената, инспектората и вътрешния одит на Министерството на културата. Направиха проверки. В тези звена работят добри професионалисти, но проблемът е, че са малко. Проблемът е, че тези звена са малки, защото в Министерството на културата има 103 разпоредители", посочи бившият министър.

Кръстю Кръстев призна, че тези сигнали са били дадени тогава на прокуратурата и на АДФИ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ganster
преди 11 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи