Арт театър ще играят и в Зала 2 на НДК

Започваме на 25 октомври, казва Милена Червенкова, директор и основател на трупата

Арт театър ще играят и в Зала 2 на НДК | StandartNews.com

- Г-жо Червенкова, на 3 октомври Арт театър откри 33-я си сезон.  С какво той ще е по-различен от предишните?

- Голямата новина е, че ще имаме представления в Зала 2 на НДК.  Това не означава, че ще напуснем Арт сцената на ул. „Шипка“ 34 , но един или два пъти в месеца ще играем спектакли и в сърцето на София. Програмата ни в двореца на културата започва на 25 октомври от 19 ч. с "Драскотини от дъжда" на драматурга Яна Добрева. Режисьор е проф. Александър Великовски. Преди две години Яна ми даде няколко пиеси и аз се спрях на тази. В нея има биографичен елемент, свързан със семейството на авторката и аз играя именно нейния образ. 


 

- Как се появи идеята за изнасяне на представления в НДК? 

- Тя отдавна зрее в мен.  Предизвикателствата, пред които се сблъскаме са доста - наемът, бързото набавяне на документи, осигуряване на охранителна фирма, нови афиши, трябваше да осигурим и импрегнирани декори и т. н.

- Кои други ваши представления ще могат да видят зрителите в НДК?

- "Господин, Сеньор, Дон Жуан" на Леонид Жуховицки с  режисьор проф. Ал. Великовски ще бъде представена на 16 ноември от 18,30 ч. в Зала 2 в рамките на европейския фестивал "Нощта на театрите". "Музикално пътешествие", сценарий и постановка Милена Червенкова и Атанас Палюшев, ще се играе на 17 ноември от 18,30 ч. Децата ще имат възможност да гледат "Принцесата и Свинарят" по приказката на Андерсен на 17 декември от 11 ч. 

И на 19 и 20 декември от 11 ч. предстои "Любовта към трите портокала" по Карло Гоци. Постановка Камен Коев, отново в Зала 2.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай