Време е за решения! БСП - Обединена левица представи кандидатите си за 26 МИР в Ботевград

Нашите деца заслужават достойно детство, а нашите родители - достойни старини!

Време е за решения! БСП - Обединена левица представи кандидатите си за 26 МИР в Ботевград | StandartNews.com

„Време е за решения, защото нашите деца заслужават достойно детство, а нашите родители - достойни старини!” – С тези думи председателят на Общински съвет на БСП - Ботевград Николина Цолова даде началото на предизборната среща на Коалиция „БСП – Обединена левица” в Ботевград.

Събитието се проведе на 23 октомври от 18,30 часа в зала „Ботевград”.
Специално участие в предизборната среща-концерт взеха Тримата български тенори.

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП-Обединена Левица“, водени от Владимир Георгиев от Самоков , който е водач на листата в 26 МИР-София област, Борис Дренов от Ботевград,както и кандидатите от останалите общини на Софийска област и представители на коалиционните партньори – „Българска Социалдемокрация-Евролевица“, Движение „Социален хуманизъм“ и „Движение 21“ заявиха ясно пред пълната зала, че е време за решения, за обединение в името на народа и благото и просперитета на родината.

„Сред основните ни приоритети са грижата за хората, защитата на общественото благо и постигане на справедлив и устойчив мир. Нашата родина заслужава достойно бъдеще и нашата хилядолетна история ни задължава да се борим за националния интерес и на 27 октомври да се насочим по правилния път и да променим посоката в управлението на държавата с бюлетина №28.

Гласувайки за БСП, ще кажете НЕ на ниските доходи и пенсии, НЕ на предоставянето на оръжия и войски за войната в Украйна, НЕ на зелената сделка и НЕ на унищожаването на АЕЦ Белене”, каза Николина Цолова, предаде balkanec.bg.

„БСП - Обединена левица” стъпва на програма с ускорено развитие на България със 100 решения, заложени в предизборната кампания. От коалицията дадоха обещание пред хората да се борят със социалните неравенства и с демографската криза като наложат нулев данък върху доходите до навършване на 26 години, безплатни лекарства за всички деца до 16-годишна възраст, както и за хората над 75 год.,преизчисляване на всички пенсии, намаляване на ДДС за лекарства и медицинските изделия с 9%, както и още много други социални мерки.

Листата на БСП – Обединена левица за Софийска област е сбор от подготвени, образовани и готови да работят експерти, заредени с желание за промяна.

Представени бяха всички шестнадесет кандидати за народни представители от „БСП - Обединена левица” за 26 МИР.

От трибуната председателят на Движение "Социален хуманизъм" Цветан Миньовски - изрази подкрепата си и призова кандидатите да се срещат често с хората, да ги изслушват.

„Ние имаме най-добрата листа в региона! Ние имаме 100 конкретни и обосновани решения в програмата си”, заяви Александър Томов - председател на „Българска Социалдемокрация - Евролевица“ и отправи призив към гражданите да излязат да гласуват в неделя.

Предизборни послания отправи и кандидатът от Ботевград Борис Дренов:

„Гласувайте, за да спрем купения корпоративен вот! Гласувайте за мир, който страната заслужава, за да може парите, които се насочват към чужда война, да бъдат насочени към онези 250 семейства с репродуктивни проблеми, към изграждането на национални детски болници. Гласувайте, за това България да си върне славата на аграрна република, а не да бъдем вносител на храни. Гласувайте за хората, които през цялото време от съществуването като партия са работили за нас, за тези, които макар в опозиция успяха да осигурят безплатни детски градини, да обвържат минималната заплата със средната за страната, успяха да осигурят безплатни учебници.”

Той също призова гражданите да подкрепят „БСП - Обединена левица” с №28 в бюлетината.

Основните предизборни приоритети в програмата „100 решения” представи водачът на листата за София област на „БСП – Обединена левица” Владимир Георгиев.

„Основният проблем е, че държавата не се грижи за младите хора, за своите деца, да получават по-добро и качествено образование в България с по-добри стипендии. Младите хора да могат да усещат подкрепа, когато започват работа и поне 3 години държавата да не им взима данъци, за да остават в България. Да усетят подкрепата за първо и второ дете, да се увеличи майчинството, да усетят подкрепа при закупуването на дом при облекчени условия с държавни гаранции.

Като всеки родител, не искам да контактувам с децата си само чрез социалните мрежи – да си махаме пред телефоните – те зад граница, ние тук. Ние от БСП си представяме, че семейството, от баби до внуци, трябва да бъдат заедно тук”, заяви водачът на листата за 26 МИР и в заключение каза:”Политиката не е мръсна дума! Протестният вот е да отидете да гласувате!”

Тримата български тенори допринесоха за доброто настроение на присъстващите граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай