Вера Александрова: За област Видин инвестициите в спорта и подобряване на материалната му база

Тя посочи, че липсата на достатъчно финансиране и ясна визия за развитието на професионалния спорт в България

Вера Александрова: За област Видин инвестициите в спорта и подобряване на материалната му база | StandartNews.com

Вера Александрова, водач на листата на „Възраждане“  за област Видин, счита, че негативните тенденции в демографските процеси за областта следва да бъдат преодолени с конкретни програми и мерки за повишаване на социално-икономическото развитие, осигуряване на сигурна и качествена образователна среда, както и модернизация и инвестиции в спортната база и съоръжения. Тя посочи, че липсата на достатъчно финансиране и ясна визия за развитието на професионалния спорт в България, неангажираността към проблема от страна на управляващите вече толкова години е причина и за лошото състояние и на спортната гребна база във Видин. 

Според Александрова е необходима цялостна държавна стратегия, която да бъде насочена към повишаване капацитета и подобряване на материалната база на спортните ни бази и съоръжения. Разбира се, всичко това би трябвало да е част от по-обща стратегия за повишаване на спортната и здравната култура сред обществото и най-вече сред подрастващите - добави още тя и уточни, че една такава стратегия трябва да е насочена към развитието на българския спорт, чрез осигуряване на привлекателни програми и условия за спорт, насочени към децата и младежите, отделяне на повече средства и финансова подкрепа за българските спортисти, осигуряването на модерни и нови спортни съоръжения и качествено обновяване на  материалната спортна база, като част от цялостната визия за развитието на българския спорт.

Тя сподели, че към момента е активен спортист, поради което се чувства ангажирана с проблема за липсата на финансиране за подобряване на спортните съоръжения в областта, а безхаберието от страна на държавата в последните 30 години по отношение на спортните съоръжения, зали за подготовка и спортните бази в страната е причина и за лошото състояние на гребната база във Видин. 

Според нея гребната база във Видин е ключов фактор за развитието на спорта и икономиката в региона. С модернизацията на инфраструктурата и стратегическото си разположение по поречието на Дунав, базата би могла да  предлага отлични условия за подготовка на спортисти и привличане на състезания от национално и международно значение.

Вера Александрова е водач на „Възраждане“ за област Видин. Народен представител в 49 и 50 Народно събрание, избрана с гласовете на избирателите от областта.  Тя се утвърди като обществена фигура, която поставя на преден план проблемите и предизвикателствата пред местната общност, като едновременно с това акцентира върху значението на икономическото развитие на региона. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие

Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие

Той беше категоричен, че при никакви условия не би помогнал на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да излъчат представител във Висшия съдеб...

Коментирай