Тошко Йорданов каза условието на ИТН за кабинет след изборите

Според него не е добре ярки партийни лица да участват в правителството

Тошко Йорданов каза условието на ИТН за кабинет след изборите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Не е ясно какво ще се случи на тези избори, затова още е рано да се дават обещания. Не мисля, че въпросът "бихте ли подкрепили правителство на ГЕРБ" е точен. "Има такъв народ" показа какво смята за правилен подход за излизане от кризата и съставяне на правителство с третия мандат на отиващия си вече парламент. Това стана ясно от интервю на Тошко Йорданов от ИТН пред Нова телевизия.

"Това беше да се съберат всички, да се оформи програма със срокове за реализация и последователност, ако тя събере достатъчно подкрепа, то може да има правителство и да се изберат неполитически личности, които да я изпълнят", каза той.

Според него не е добре ярки партийни лица да участват в кабинет. "ПП-ДБ допреди три седмици говореха, че премиер трябва да е политическа личност и да носи отговорност. Сега е обратното. Не ме интересува какво предлагат те. Явно са узрели", каза Йорданов.

"Политическите партии в Народното събрание са изпратени, за да търсят компромис, но съответно да не правят унизителни компромиси. Например ПП да кажат, че ГЕРБ е мафията, а после направиха правителство с тях - това е унизителен компромис", обясни човекът на Слави Трифонов.

"В партиите има ярки политически личности, които не е добре да бъдат в кабинет", категоричен е той.

Йорданов не изключва към този момент да има управляваща коалиция в бъдещия парламент.

"Разговорите между партиите са първа стъпка, после се говори кой да реализира тази програма, после се пише тази програма. Партиите после подписват програмата, поставят определени срокове и се споразумяват за личности, които да я реализират", разкри алгоритъма Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
фатма
преди 8 часа

пълен капут

Откажи