Нинова посочи червените водачи. Изненадите

БСП готова за двойните избори

Нинова посочи червените водачи. Изненадите | StandartNews.com

БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщиха от "Позитано" 20 след пленума днес. Изненадата е липсата на водач в Кърджали.

Лидерът Корнелия Нинова отново повежда две листи - 25 МИР в София и в Благоевград. Останалите софийски листи имат за водачи Христо Проданов - в 23 МИР и Георги Свиленски начело на списъка от кандидат-депутати на социалистите в 24 МИР.

Повечето от досегашните депутати отново са водачи на листи. По две листи водят: Свиленски в София 24 МИР и Плевен; Иван Ченчев - в София област и Габрово; Борислав Гуцанов - във Варна Шумен, Атанас Зафиров - във Велико Търново и Хасково.

За водач на евролистата бе избран Кристиан Вигенин. Следван е от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова. Жените в цялата листа представляват 40% от всички кандидати за евродепутати.

НС на БСП избра водачите на листите с кандидати за народни представители за 50-ия парламент, както следва:

Благоевград – Корнелия Нинова;

Бургас – Петър Кънев;

Варна – Борислав Гуцанов;

Велико Търново – Атанас Зафиров;

Видин – Румен Гечев;

Враца – Генади Събков;

Габрово – Иван Ченчев;

Добрич – Мая Димитрова;

Кюстендил – Николай Каварджиклиев;

Ловеч – Ирена Анастасова;

Монтана - Велизар Енчев;

Пазарджик – Драгомир Стойнев;

Перник – Борис Цветков;

Плевен – Георги Свиленски;

Пловдив – Иван Петков;

Пловдив област – Веска Ненчева;

Разград – Симеон Славчев;

Русе – Иван Иванов;

Силистра – Иво Атанасов;

Сливен – Деян Дечев;

Смолян – Емил Хумчев;

София 23 МИР – Христо Проданов;

София 24 МИР– Георги Свиленски;

София 25 МИР – Корнелия Нинова;

София област – Иван Ченчев;

Стара Загора – Драгомир Стойнев;

Търговище – Йорданка Георгиева;

Хасково – Атанас Зафиров;

Шумен – Борислав Гуцанов;

Ямбол – Кристиан Вигенин.

За Кърджали още няма утвърден водач на листата.

Брожение предизвика смяната на Манол Генов като водач на листата в Пловдив област, откъдето влезе и на предишния вот. Сега ръководството поставя на неговото водаческо място друга депутатка - Веска Ненчева, съобщи по-рано dir.bg. През годините двамата неколкократно са си сменяли местата начело на листата. Замяната на Генов сега обаче предизвика недоволството на останалите в листата за Пловдивска област, които заплашиха с отводи по време на пленума.

Зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова отново ще води в Ловеч.

Във Видин повежда Румен Гечев, а в Добрич начело е депутатката Мая Димитрова. Драгомир Стойнев, е водач на две листи - в Пазарджик и Стара Загора. Местният лидер на БСП в Пловдив Иван Петков е първи в листата там, а членът на ИБ на БСП и бивш кмет на Мездра Генади Събков повежда във Враца.

Водач в Перник е председателят на антифашистите - Борис Цветков. Кюстендил е поверен на Николай Каварджиклиев, Русе - на депутата Иван Иванов, в Сливен води отново Деян Дечев, а в Смолян първи е Емил Хумчев. Иво Атанасов беше поставен на водаческото място в Силистра. Йорданка Георгиева е водачката на социалистите в Търговище.

От коалиционните партньори лидерът на партия МИР Симеон Славчев е поставен за водач в Разград, а Велизар Енчев е първи в листата на "БСП за България" в Монтана.

Социалистите утвърдиха на пленума и евролистата. Зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин е издигнат за водач. Той е социалистът, получил най-много номинации за Брюксел. Вигенин отново води и листата в Ямбол за изборите за национален парламент.

Румен Гечев е втори в евролистата.

Трета в евролистата на социалистите е поставена досегашната евродепутатка Цветелина Пенкова, която ще бъде и единствената, предложена отново.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 2 месеца

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи