Народът на България ще има своето представителство в 51-ото Народно събрание и това е ПП "Величие"

ПП „Величие“ чрез своите депутати възнамерява да търси в 51-вото Народно събрание тематични консенсуси

Народът на България ще има своето представителство в 51-ото Народно събрание и това е ПП "Величие" | StandartNews.com

ПП „Величие“ чрез своите депутати възнамерява да търси в 51-вото Народно събрание тематични консенсуси с оглед постигане на законодателство, което съответства на целите на партията, на нейната стратегия, както и на интереса и нуждите на обществото. За първи път ПП „Величие“ ще докаже, че е НАРОДЪТ в българския парламент. Само по този начин ние ще можем да възстановим уважението на света към нас – българите, както и авторитетното място, което нашата Родина заслужава – да бъде най-доброто място за живеене и развитие. Затова, в името на този национален идеал, ние ще търсим всяко съдействие и няма да се поколебаем да използваме всеки законен и достъпен механизъм, за да докажем, че каузата може да привлича личности, които да вградят себе си в нея.

По всякакъв начин ще отстояваме националния интерес и суверенитет, ще се борим против установилата се в последното десетилетие порочна практика народните представители от различните парламентарни групи да се състезават колко законодателни промени да внесат преди всички останали, като в това състезание количеството е изцяло за сметка на качеството. Ние считаме това за неправилно и вредно и ще се стремим да преустановим тази практика, защото некачественото законодателство неминуемо води и до порочно, несправедливо и корумпирано правоприлагане в администрация.

Ние ще се борим за налагане на парламентарна практика по въвеждане на пакетно законодателство по сектори, например преглед, поправка и синхронизиране на законите в секторите „Здравеопазване“, „Образование“, „Социална политика“, „Икономика“, „Транспорт“, „Енергетика“, „Околна среда“, „Туризъм“, „Култура“, „Спорт“ и прочее. Ще се борим упорито и срещу наложилата се изключително порочна и противозаконна парламентарна практика за прокарване на изменения в закони и кодекси през Преходните и заключителни разпоредби на закони, нямащи нищо общо с материята/сектора, в която са прокарваните между другото изменения. В името на националния ни просперитет и подобряване на положението на гражданите, особено на онези, които са в неравностойно положение, ще се стремим към диалог – разумен, аргументиран и балансиран – с всяка парламентарна група или групи от народни представители, имащи същите добри намерения и цели, отговарящи на клетвата, която всеки народен представител и министър полагат. Особена важност придаваме на нормализирането на отношенията, регулациите и законодателството в секторите „Здравеопазване“ и „Образование“. Ще полагаме усилия да водим балансирана и диалогична политика, в основата на която да бъде стремежът за мирно съществуване и преустановяване на военните действия в Европа и по света, в които няма да позволяваме България да бъде въвличана.

Народните представители на ПП „Величие“ като свой приоритет определят запазването на българското земеделие, растениевъдство и животновъдство, а по възможност – прилагане на насърчителни мерки с оглед възстановяване на родното производство на плодове, зеленчуци, млечни и месни продукти за вътрешния пазар и националния потребител на подходящи цени. На този фон експортните стоки от български произход, както и символизиращите страната ни географски означения, да бъдат добре рекламирани, както и да бъдат регистрирани и отстоявани пред европейските и световните регулативни органи.

ПП „Величие“ заявява и неотклонната си решимост да отстоява традиционните семейни ценности на българското семейство, съобразно конституционните разпоредби и в съответствие с присъщите религиозни характеристики на етносите, от които изначално е съставено българското общество. Особено внимание ще настояваме да бъде обръщано върху съдържанието на учебниците и на учебните занятия, провеждани в предучилищните форми на обучение, ще настояваме за възстановяване изучаването на класиците на българската литературата, както и да се постави акцент върху патриотичното образование чрез детайлно изучаване историята на България. Ще реагираме срещу всяко поругаване и гавра с националните ни символи, независимо от кого и по какъв повод.

ПП „Величие“ Ви подава ръка и Ви очаква на 27 октомври 2024 г. с бюлетина №4! Народът на България и единството на българската нация заслужават своя гарант в лицето на ПП „Величие“!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Киранчу Хитруту
преди 20 часа

Дали не е по-възможно без НАШТА бълхария да заживеем по-добре !

Откажи