Мария Капон: Евродепутатът е на всички европейски граждани

Човек се ражда и цял живот има нужда от здравеопазване, образование и сигурност. Това са нашите приоритети, казва водачът на евролистата на партия „Ние идваме“ Мария Капон

„Евродепутатът е депутат на всички европейски граждани. До този момент ние имахме добри евродепутати – Илхан Кючюк, Радан Кънев, Андрей Ковачев“. Това каза във видео интервю за „Стандарт“ Мария Капон, която е водач на листата за Европейския парламент на партия „Ние идваме“.

„Една от големите ми каузи се сбъдна с подкрепата на „Стандарт“ – освобождаването на медицинските ни сестри в Либия с кампанията „Не сте сами“. Работих по нея още от 2005 година, когато бях наблюдател в Европейския парламент, спомни си политикът с почти 20-годишен стаж. 

На въпроса: „Не потъна ли кампанията за ЕП на фона на тази за парламентарните избори", Капон отговори, че винаги са надделявали националните кампании. 

Относно влизането на страната ни в еврозоната тя е категорична, че у хората има негативизъм. „Необходима е информационна кампания, но политиците по-скоро се прилепват към страховете на хората, за да ги харесват“, каза още тя и заключи, че след като страната ни е вързана към валутния борд, то по някакъв начин ние сме в еврозоната.  
   
„Програмата на партията ни е простичка. Човек се ражда и цял живот има нужда от здравеопазване. После са образованието, икономиката на знанието, сигурността за семействата ни“, каза в заключение Капон.

И още:
. Какво искат децата ни?
. Има ли чиновници в Европа, които ни спъват за Шенген?
. Защо е добре, че България е в НАТО и защо президентът Радев плаши хората?

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
анонимен
преди 3 месеца

откажете се нямате шансове и тримата сте еднакви не ви вярваме

Откажи