Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие

Той беше категоричен, че при никакви условия не би помогнал на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да излъчат представител във Висшия съдебен съвет

Ивелин Михайлов: Нашият приоритет е България да стане най-доброто място за живеене и развитие | StandartNews.com

„За да успяваш в българската политика, трябва да можеш да се учиш. Тя е променяща се. Всеки един човек, който следва своята цел, ще намери начин да се адаптира към създалата се ситуация в момента. Научих, че в Народното събрание няма опозиция, и сега имаме нов план за действие. Той е да влезем в Народното събрание и да създадем една зона за опозицията, за да може след нас да влязат и следващи, защото е ясно, че една политическа партия не може да промени ситуацията.“ Това сподели кандидатът за народен представител от политическа партия „Величие“ Ивелин Михайлов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

На въпрос дали ще участва в мнозинство, което да излъчи парламентарната квота във Висшия съдебен съвет, той беше категоричен, че при никакви условия не би помогнал на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ.

„До момента съм видял огромни своеволия точно от тези три партии, които налагат своите феодални интереси и използват тези органи за налагане на своята воля“, каза той и добави: „По-добре е да не правим нещо ново, което още няколко години да действа зле, отколкото да покажем на хората, че има проблем. В момента не се работи в името на народа и мога да ви дам хиляда примера, при които народът е смачкван и има неравноправие. Когато има несправедливост, хората отказват да живеят, да се възпроизвеждат и въобще да правят каквото и да било.“ 

„Целта на Народното събрание е да създаде по-добри условия за гражданите на България. Ние не сме монархия или капсулирано олигархично общество, в което трябва да работим за интересите на даден олигарх“, заяви Михайлов и уточни, че ПП „Величие“ няма да се превърне в патерица на по-големите партии.

„Аз ще смятам, че съм 100% обезчестен, ако това нещо се случи. За мен е важно да имам чест, морал и достойнство. Поради тази причина е много малко вероятно. Хората, които ме познават, знаят. Решенията, които съм вземал до този момент, показват, че съм неуправляем. Няма как да бъда управляван от външни сили. Мога да бъда управляван единствено от поетите ангажименти, а поетият ангажимент е един – да превърнем България в добро място за живот на българите“, беше категоричен кандидатът за народен представител.

На въпрос дали иска да промени цяла България по модел на община Ветрино, той отговори, че всяка община в страната трябва да реши в кои направления да се развива:

„Не мога да искам да направим България по модела на Ветрино. Ветрино е една община. В България има много общини, в които хората трябва да бъдат свободни да се определят в каква посока да се развиват. Първото нещо, което трябва да направи държавата, преди да започне да управлява, е да каже в коя посока ще се развива. Тук не говорим за автономия. Ако говорим за автономия, това значи една област да се развива извън приоритетите на България. Първо, трябва да се определи приоритетът на България, който никой друг освен нас не е определил, и след това трябва да видим кой каква роля трябва да изпълни.“

Михайлов добави, че приоритетът, който си поставя ПП „Величие“, е България да стане най-доброто място за живеене и развитие, а фокусът във външната политика е ненапускане на Европейския съюз, членство в Шенген, но не и в Еврозоната, както и запазване на пълен неутралитет във всякакви военни конфликти, които се водят по света.


 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай