Ивелин Михайлов: Народното събрание трябва да се занимава най-напред с държавните средства

Кандидатът за народен представител в 51-вото НС посочи, че страната губи по 20 милиарда на година заради злоупотреби и безстопанственост

Ивелин Михайлов: Народното събрание трябва да се занимава най-напред с държавните средства | StandartNews.com

„Не се отказах от политиката, защото има работа, която трябва да свърша. Вярвам, че държавата трябва да продължи да съществува, а една част от държавата е икономиката. Ако няма икономика, няма да има заплащане, а икономиката не може да съществува, ако държавата продължи да съществува в този си вид. След като не съм решил този проблем, аз трябва да продължа или докато го разреша, или докато се убедя, че аз не съм правилният човек за работата, а тогава ще съм приключен и като предприемач.“ С тези думи започна участието си в предаването „Без претенции“ в ефира на Дарик кандидатът за народен представител от политическа партия „Величие“ Ивелин Михайлов. Още в началото на разговора той посочи, че в програмата на партията е заложен принципът идеите да стоят пред лицата, тъй като лицата са преходни, а идеите – по-устойчиви.

Михайлов посочи, че ще стане председател на парламентарната група на партията, ако избирателите решат той да влезе в Народното събрание, и изтъкна, че

има управленски опит в управление на общини, а механизмите за управление на цялата държава са сходни.

„Запознат съм и с управлението на държавата, защото бизнесът ми е национален, а в някои сфери и международен. Трябва да познавам страната в цялост, за да извършвам дейност. Не ми е трудно да намеря начин как да се управлява държавата. По-трудно е да намеря съмишленици, които искат наистина да управляват държавата, а не просто да се облагодетелстват“, сподели кандидатът за народен представител.

Той посочи, че в битността си на предприемач му се е налагало да оцелява във враждебна среда и че ако политическите партии са искали да го изиграят, са имали тази възможност:

„Аз съм единственият човек, който е издържал почти шест години да се бори с държавата, докато фигури като Васил Божков, Ветко Арабаджиев, Миньо Стайков много бързо паднаха. Между мен и тях има една много голяма разлика. Аз никога не съм взел нещо от хората, а само съм давал и те го знаят. Аз имам любовта на народа. Тези хора нямат любовта на народа, те са взели от народа, държали са се арогантно през цялото това време и се оказва, че няма кой да ги защити. Свършат ли парите – свършва всичко.“

Михайлов заяви, че категорично не е агент на чужда държава и че при най-малкото подозрение, подкрепено с доказателство, той отдавна щеше да бъде задържан.

„НС трябва да се занимава най-напред с държавните средства. Мога да вляза и да ви покажа милиарди злоупотреби и безстопанственост – поне 20 милиарда на година. Първото нещо, което направихме след влизането си в Народното събрание, беше да отидем в Доспат, където започнахме една война заедно с хората там, които страдат, те са под тежък феодален гнет. Доведохме войната докрай и вече европейските институции са се задействали, за да може по някакъв начин тези хора да бъдат отхлабени от хватката. Работим усилено и в Силистра, където имат същите проблеми. Работим и във Варна“, каза той.

На въпрос коя е най-висшата ценност в демокрацията, той посочи свободата на човека и равноправието между хората. Михайлов каза, че към днешна дата в България тези ценности не са застрашени, защото не съществуват на практика. Той разказа примери за престъпления, случили се през годините, за които правораздавателните органи си стискат очите, и беше категоричен, че правосъдната система не работи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай